Y Combinator ileri aşama girişimleri de desteklemeye başlıyor

Y Combinator ileri aşama girişimleri de desteklemeye başlıyor

En tanınmış girişim hızlandırma programlarından Y Combinator, bir girişim sermayesi (VC) kuruyor. Bugüne kadar erken aşamada desteklediği girişimlerin piyasa değeri 30 milyar doları geçen Y Combinator'ın dün Securities and Exchange Commission'a (SEC) ilettiği dökümanlar, programın geç girişimleri de kapsama alacağını gösteriyor.

SEC dökümanlarına göre Y Combinator bünyesinde kurulan VC'nin adının Y Combinator Continuity Fund yani Y Combinator süreklilik/devamlılık fonu olması, hızlandırıcı programından çıkan girişimlerin ileri aşamalarda da destekleneceğini işaret ediyor olabilir. Dökümanda yeni fonun operasyonları ya da bütçesiyle ilgili herhangi bir detay yer almıyor ancak bir girişim sermayesi olduğu açıkça belirtiliyor.

Airbnb, Dropbox ve Stripe olmak üzere piyasa değeri bir milyar doların üzerine çıkan üç girişimi portföyünde bulunduran Y Combinator, bugüne kadar 800'den fazla girişimi fonladı. Desteklediği girişimlere genellikle yüzde 7 hisse karşılığında 120 bin dolar destek sağlayan Y Combinator, yeni Continuity Fund'ıyla bu miktarı da arttıracak. Y Combinator'ın VC açılımı dünya çapında girişim hızlandırma programlarına yön veren trendlerle de ilgili bir fikir veriyor olabilir. Zira programlar da girişimler gibi, deneyerek kendi geleceklerini inşa ediyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.