Techstars, Türkiye'de de etkinlikler yapan Startup Weekend'i bünyesine katıyor

Techstars, Türkiye'de de etkinlikler yapan Startup Weekend'i bünyesine katıyor

Dünyanın en ünlü girişim hızlandırma programlarından Techstars, Türkiye'de de yaptığı etkinliklerle ekosistem içerisinde bilinen Startup Weekend'i bünyesine kattı.

Bilindiği gibi Startup Weekend kâr amacı gütmeyen ve kendisini "super-early" olarak konumlandıran bir girişim hızlandırıcı ve destekleyici program. Startup Weekend'e kişiler ekip olarak katılabildikleri gibi bireysel olarak da katılabiliyorlar. Etkinliğe katılan diğer kişilerle fikirlerini birleştirerek üç gün içinde ortaya ilk prototipi çıkartmaya çalışıyorlar. Ayrıca bu üç gün boyunca ekosistem içerisindeki mentorlardan da birçok konuda destek alıyorlar. Bu sayede fikirlerin somutlaşması, ürünleşmesi hedefleniyor.

Techstars ise Startup Weekend'den farklı olarak kâr amacı güden bir erken aşama girişim hızlandırma ve destek platformu. Techstars mentorleri başvuran girişimler arasından seçtiklerini 3 aylık özel programlarına dahil ediyorlar ve takımları birçok konu hakkında eğitim veriyorlar. 3 ülke ve 13 şehirde faaliyet gösteren Techstars'a bugüne kadar 550 şirket dahil olmuş. Yatırımcılar Techstars şirketlerine toplamda 1,3 milyar dolarlık yatırım yaparken bu şirketlerin pazar değerleri yaklaşık 50 milyar dolar değerine ulaşmış. Ayrıca Techstarts kendisi de girişimcilere yatırım yapıyor, şirket mevcut olarak 300 milyon dolardan fazla bir bütçe yönetiyor.

Startup Weekend ise küresel olarak etkinlik ve ülke sayısında Techstars'dan çok daha fazla aktif. Ekip 2015 yılında 120 farklı şehirde 1000 tane organizasyon düzenlemeyi planlıyor. Ekip Türkiye'de de İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'de organizasyon düzenlemişti.

Techstars'da managing partner olarak görevini sürdüren David Cohen'in yaptığı açıklamaya göre, kâr amacı güden bir yapılan ile kâr amacı gütmeyen bir yapılanmanın birleşmesi ilginç olarak karşılanıyor ancak Techstars, Startup Weekend'i aynı konsept ile yoluna devam etmesini sağlayacak. Aynı zamanda Startup Weekend için tekrar bir marka çalışması yapılmayacak. Bu satın almadan sonra organizasyonlarını topladığı bağışlar ve genellikle üniversite kulüpleriyle yaptığı işbirlikleriyle sürdüren Startup Weekend'in mali olarak çok daha rahat bir pozisyona geleceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.