Mobil uygulamaların yüzde 25'i bir kez açıldıktan sonra terk ediliyor

Mobil uygulamaların yüzde 25'i bir kez açıldıktan sonra terk ediliyor

Uygulama mağazalarında sayıları hızla artan mobil uygulamaları hızla keşfetmeye ve indirmeye devam ediyor olabiliriz ancak bunların sadece küçük bir bölümüne uzun süre ilgi gösteriyoruz. Mobil uygulamaların kullanıcılarını tutma becerilerini yıllık olarak düzenli olarak ölçümleyen Localytics'in güncel sonuçları, dünya çapında kullanıcıların mobil uygulamalarla gittikçe daha fazla "kullan-at" şeklinde ilişkilendiğini gösteriyor.

Localytics'in araştırması mobil uygulamaları, bir uygulamayı indirdikten sonra en 11 kez uygulamaya dönüş yapan kullanıcıların oranını belirten "kullanıcı tutma" ve bir uygulamayı indirip yalnızca bir kez kullananların oranını ifade eden "kullanıcı terki" olmak üzere iki metrikle değerlendiriyor. Araştırmanın bu yılki sonuçlarına göre, küresel çapta mobil uygulamaların kullanıcı tutma oranında geçtiğimiz yıla göre yüzde 5'lik bir düşüş var. Yani kullanıcılar tarafından en az 11 kez dönülen uygulamaların oranı 2014 yılında yüzde 39'ken bu yıl yüzde 35'e geriledi.

2015_App_User_Retention_Rate_-_Global

Buna karşılık kullanıcı terki oranlarında ise yükseliş var. Localytics'e göre bir kez açıldıktan sonra terk edilen uygulamaların oranı 2014'te yüzde 20 ile bu yıl yüzde 25'e yükseldi. Yani son bir yılda, indirilen her dört uygulamadan biri bir kez daha açılmadı.

Sonuçların pazarlara göre sapma gösterdiğini söyleyen Localytics, ABD'de kullanıcı tutma oranlarının yıllık yüzde 3'lük artışla yüzde 42'ye çıkarken, Çin'de bu oranının yüzde 27'den yüzde 18'e düştüğünü söylüyor. Kullanıcı terki oranının ABD yüzde 19 ile sabit olduğunu not eden Localytics Çin'de yalnızca bir kez açılan uygulamaların oranının yüzde 37'ye çıktığını belirtiyor.

2015_App_User_Retention_-_China_Phone_Recency

İki pazar arasındaki ciddi farkın ardında ise, Çin'de markaların kendi uygulamasını geliştirmek yerine WeChat kullanması ve WeChat'in ticaret açılımı; akıllı telefon penetrasyonu ve eski model telefonlarda depolama sorunu ve elbette kullanıcı alışkanlıkları olmak üzere üç ana faktör sıralanıyor.

Localytics, anlık bildirimler ve Facebook remarketing gibi araçların kullanıcı tutma oranında pozitif katkı yaptığını not ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.