Twitter reklamları, artık mobil uygulamalarınıza göre hedefleme yapabiliyor

Twitter reklamları, artık mobil uygulamalarınıza göre hedefleme yapabiliyor

Twitter reklam verenler için installed app category targeting yani yüklü uygulama kategorisine göre hedefleme aracını tanıttı. Adından anlaşıldığı gibi yeni araç, Twitter reklam verenlerinin kullanıcıların mobil cihazlarına indirdikleri uygulamalara göre reklam hedefleme yapmasını sağlıyor.

Twitter, bir süredir "app graph" adını verdiği özellikle kullanıcılarının cihazlarında yüklü olan uygulamalarla ilgili veri topluyor. İndirdiğiniz uygulamaların neler olduğu, kategorileri gibi verileri toplayan Twitter, uygulama içindeki verilere dokunmadığını söylüyor. Topladığı verileri bugüne kadar Twitter'da gördüğünüz içeriğin "özelleştirilmesi" için kullanan şirket, yeni reklam hedefleme teklifiyle bu verilerden para kazanmaya başlıyor.

twitter_Targeting_Image

Yeni hedefleme aracıyla örneğin, bir iş yönetim uygulamasının indirilme sayısını arttırmak isteyen bir Twitter reklam vereni, "üretkenlik" kategorisini seçerek, telefonuna yakın zamanda bu kategoride uygulamalar indirmiş kişileri hedefleyebiliyor.

Yüklü uygulama kategorisine göre hedefleme seçeneğine özel raporlama ve analitik servisi de sunmaya başlayan Twitter, reklam verenlere kullanıcıların hangi tip uygulamaları indirmeye daha meyilli olabilecekleri, hangi uygulama kategorilerinin yükleme başına en düşük maliyetle daha fazla indirildiği gibi analizler sunuyor. Bugüne kadar aralarında Mercari, Acorns ve Fablic'in olduğu farklı şirketlerle test edilen hedefleme seçeneğiyle ilgili Fablic, uygulama indirme başına ortalama maliyeti, benzer kampanyalara göre yüzde 60 oranında düşürdüğünü söylüyor.

twitter_Reporting_Image

Reklam verenlerin ilgisini çekse de Twitter'ın uygulama indirme davranışlarını izlediğini bilmek bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Zira Twitter siz bu programdan çıkış yapana kadar otomatik olarak bu verileri toplamaya devam ediyor. Programdan çıkış yapmak için Ayarlar/Gizlilik bölümünde yer alan Twitter reklamları uygulamalarıma göre özelleştirilsin seçeneğini durdurduğunuzdan emin olmanız gerekiyor.

Yüklü uygulama kategorisine göre hedefleme araçları Twitter'ı iOS ve Android'de mobil uygulama indirme ve etkileşim kampanyaları için kullanan tüm reklam verenlere 10 Haziran itibariyle açıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.