Hasan Aslanoba ve Nevzat Aydın'dan Mobil Oto Servis'e yatırım

Hasan Aslanoba ve Nevzat Aydın'dan Mobil Oto Servis'e yatırım

Sizlere daha önce detaylıca tanıttığımız Mobil Oto Servis ikinci tur yatırımını da aldı. Hasan Aslanoba ve Nevzat Aydın tarafından gerçekleştirilen yatırımla ilgili her iki taraf da bir rakam açıklamadı.

İnsanların 'pizza siparişi verir gibi' evlerinde ya da ofislerinde bekleyen arabaları için sertifikalı ustalardan uygun fiyata bakım hizmeti alabildiği Mobil Oto Servis; Türkiye geneli için kapıda oto bakım hizmetini uygulayan ilk şirket olduğunu söylüyor. Bugüne kadar 10 bine yakın otomobile bakım hizmeti uygulayan Mobil Oto Servis'in 2016 yılı hedefiyse Türkiye'nin en büyük oto servisi olmak.

Kurucu ortaklardan Kaan Saraç'tan aldığımız bilgiye göre şu an için yalnızca İstanbul'da hizmet veren girişim, bu yeni tur yatırımla birlikte hem servis bölgelerini genişletmeye hem de kullanıcılarının online olarak yedek parça siparişi verebileceği bir satış kanalı açmaya çalışacak. Bu yeni satış kanalıyla birlikte kullanıcıların satın aldıkları yedek parçalar için 'kapıda montaj' seçeneği ile sipariş verebilmesi mümkün olacak.

Yatırım için imzaların atıldığı toplantıdan bir kare
Yatırım için imzaların atıldığı toplantıdan bir kare

Nevzat Aydın'ın Yemeksepeti satışı sonraki ilk yatırımı

Mobil Oto Servis'in almış olduğu bu ikinci tur yatırım, aynı zamanda 'Nevzat Aydın'ın Yemeksepeti satışı sonrası yapmış olduğu ilk yatırım' olma özelliği de taşıyor. Yatırım haricinde kurucu ortaklara danışmanlık da verecek olan Aydın, diğer yandan -tahminlerimize göre- bugüne kadar olan en büyük melek yatırımlarından birine de imza atmış oldu.

Yatırımla alakalı dikkat çeken bir başka ayrıntı da kurucu ortaklardan Özgen Toru'nun 2008-2013 yılları arasında Yemeksepeti'nde çalışmış olması. Bir başka deyişle Nevzat Aydın, 5 yıl boyunca beraber çalıştığı Toru'nun şirketinden ayrılıp kurduğu girişime yatırım yapmış oldu.

Büyük ve kısa bir süre öncesine kadar tamamen offline olarak ilerleyen bir pazara hitap eden Mobil Oto Servis, kullanıcılarına sağladığı net fayda ve sunduğu fiyat avantajıyla dikkat çekiyor. Girişimin almış olduğu ikinci tur yatırım sonrasında özellikle online yedek parça satışı konusunda ne gibi geri dönüşler alacağını merakla bekliyoruz.

Aslanoba Capital'in gerçekleştirdiği 'devam yatırımlardan' biri olma özelliği taşıyan Mobil Oto Servis hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.