Güney Afrikalı Koalay.com, kasko ve trafik sigortası işlemlerini internete çekmek istiyor

Güney Afrikalı Koalay.com, kasko ve trafik sigortası işlemlerini internete çekmek istiyor

Güney Afrika'da kurulan ve Avrupa'da 4 ülkeye açılan Auto & General, kasko ve trafik sigortası karşılaştırma sitesi Koalay.com ile Türkiye pazarında kendine yer açmak istiyor.

İngiltere, Avustralya, Fransa ve Hollanda'dan sonra Türkiye'nin potansiyeline inanan şirket, aldığımız bilgiye göre Güney Afrika'da telefon üzerinden sigorta satışı gerçekleştiren ilk şirket olma özelliğini taşıyor. Bu bilgiyi dünya çapında kullanmak istiyor ve Türkiye'de hem B2B ve B2C alanda faaliyet gösteriyor.

Bir dönem yayınlanan TV reklamlarıyla adını duymuş olabileceğiniz Koalay.com, sigorta şirketlerinin sunduğu kasko ve trafik sigortası tekliflerini karşılaştıran bir sistem. Kullanıcılarına hızlı ve en uygun sigorta poliçesini sunmayı vaadediyor.

Koalay.com'da şu anda 12 sigorta şirketinden alınan teklifler müşterilere sunuluyor. Arka planda da 20'si çağrı merkezi çalışanı olmak üzere toplamda 80 kişilik bir ekip görev yapıyor.

Koalay Kasko Sigorta Karsilastirma

Asıl hedef fiziksel pazar engelini aşmak

Yakında sağlık sigortası, ev sigortası ve DASK gibi farklı sigorta çeşitlerini kapsam dahiline alacağını öğrendiğimiz Koalay.com, internetten hizmet sunan farklı rakiplerle (bankalar, acenteler, diğer karşılaştırma siteleri) pazar rekabetine girişmiş durumda. Ancak Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, ülkemizde hala acenteler ve tanıdıklar vasıtasıyla ilerleyen bir sigorta/kasko pazarı olduğunu söylüyor ve asıl hedeflerinin Türkiye’deki sigorta satın alma alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu paylaşıyor.

Daha önce de paylaştığımız gibi finansal hizmet karşılaştırması yapan girişimler ciddi yatırımlar almakta ve Türkiye bu alanda geriden gelen ancak potansiyeli yüksek bir ülke konumunda. Pazardaki dinamiklerin değişmesi tüm oyuncular için faydalı olacak fakat kimin internette bir adım önde olacağını önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.