Intel, Altera'yı 16,7 milyar dolara satın alıyor

Intel, Altera'yı 16,7 milyar dolara satın alıyor

Dünyanın en büyük chip üreticisi Intel'in bir süredir gündemde olan Altera satın alması neticelendi. Bir diğer chip üreticisi Altera'yı 16,7 milyar dolara satın aldığını duyuran Intel, PC satışlarının yavaşlamasıyla birlikte düşen chip talebini, veri merkezleri gibi kar marjının daha yüksek olduğu alanlara açılarak telafi etmeye çalışacak. Zira Altera, iletişimden tüketici elektroniğine kadar farklı alanlarda kullanılan chip'ler üreten bir şirket.

Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana konuşulan anlaşmayla ilgili bir diğer önemli nokta, chip üreticileri tarafında bir süredir devam eden birleşme satın alma trendine yeniden dikkat çekmesi. Zira, geçtiğimiz hafta duyurulan Broadcom'un Avago tarafından 37 milyar dolara satın alınması, endüstri tarihindeki en büyük işlem olarak tarihe geçmişti. Bir diğer chip üreticisi NXP Semiconductors, geçtiğimiz Mart ayında Freescale Semiconductor'ı 12 milyar dolara satın almıştı.

Hızlanan satın almalar, büyük üreticilerin büyüme ve artan maliyetler karşısında düşen kar marjı sorunu çözmek için sınırlı kozları olduğunu işaret ediyor.

Görsel Kaynak: Reuters

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.