Weibo da lider taksi çağırma uygulaması Didi Kuaidi'ye yatırımcı oldu

Weibo da lider taksi çağırma uygulaması Didi Kuaidi'ye yatırımcı oldu

WeiboDidi Dache ve Kuaidi Dache adlı iki taksi çağırma uygulamasının birleşmesiyle oluşan Didi Kuaidi, Çin'in lider mikroblog servisi Weibo'dan önemli bir yatırım geliyor.

Hem Didi Dache hem de Kuaidi Dache birleşmeden önce Alibaba'dan yatırım alarak başarı sinyalleri göstermişti. Weibo'nun 142 milyon dolarlık yatırımı da zaten pazarın yüzde 95'ine sahip olan Didi Kuaidi'nin gücünü perçinleyecek.

Çin'in sosyal ağ devi Weibo'nun Didi Kuaidi için etkili bir yatırımcı olacağına şüphe yok ancak Didi Kuaidi'nin arkasındaki yatırımcı zinciri de giderek karmaşık bir hal alıyor. Alibaba, Weibo'ya 2012 yılında 586 milyon dolar yatırım yapmıştı. Alibaba’nın ana rakiplerinden Tencent ise Didi Dache‘nin yatırımcıları arasında yer alıyordu.

2014'te NASDAQ'ta borsaya açılan (piyasa değeri 3.3 milyar dolar) Weibo'nun aylık 200 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Tencent'in mobil mesajlaşma uygulaması WeChat ise küresel büyümenin getirdiği avantajla 500 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip.

Birleşme kararının yasal zeminde tamamlanmasıyla Weibo ve diğer Çinli internet devlerinin Didi Kuaidi ile neler yapacağını göreceğiz. Çin'in lider arama motoru Baidu'nun Uber'i desteklemesi de Çin'de büyük bir kapışma olacağının sinyallerini veriyor. Çin Didi Kuaidi'nin Türkiye pazarına açılması durumunda neler olacağını tahmin etmekse oldukça zor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.