Çin'in en büyük taksi çağırma uygulamaları birleşiyor

Çin'in en büyük taksi çağırma uygulamaları birleşiyor

Çin'de faaliyet gösteren ve ikisi de ayrı ayrı Alibaba tarafından yatırım alan taksi uygulamaları birleşme yapacağını duyurdu.

İki mobil uygulama şirketinin birleşmesi, internet dünyasında eşine az rastladığımız şirket evliliği örneklerinden birisi olacak. Büyüklük olarak da aynı şekilde Çin'de ciddi güce kavuşacak bir taksi çağırma uygulaması olmuş olacak. İki şirketin de yatırımcı şirketlerinin aynı olması elbette bu iki şirketin evliliğini kolaylaştıran bir etmen olsa da, asıl amaç rekabetteki yeri sağlamlaştırmak.

Kuaidi Dache ve Didi Dache ortak bir bildiri yayınlayarak birleşmenin Çin Yeni Yılı'nın başlangıcıyla beraber devreye gireceğini açıkladı. Birleşme ile birlikte Çin'in en büyük mobil platformlardan birisini oluşturacak. Kuaidi Dache'nin tam 358 şehirde 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunurken, Didi ise pek çok Çin kentinde Kuaidi ile rekabetteydi. Kuaidi geçtiğimiz ay Alibaba ve Tiger'dan 600 milyon dolarlık bir yatırım almış ve değerlemesini 2 milyar dolara yükseltmişti.

Çin'de 500 milyon insan mobil olarak internete bağlanıyor ve hacim inanılmaz büyük. Rekabetin de bu denli büyük olması sürpriz değil. Çin'in arama motoru Baidu'nun Uber'i desteklediği ve orada 600 milyon dolarlık bir yatırımı olduğu belirtiliyor. Rakamlardan devam edecek olursak, Didi Dache'nin de Aralık 2014'te aldığı 700 milyon dolarlık bir yatırım bulunuyor. Kısacası Kuaidi Dache ve Didi Dache'nin birleşmesi ile ortaya çıkan şirketin, Uber'e karşı oluşturulmuş bir ittifak izlenimi yarattığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İki şirketin birleşmesiyle birlikte CEO'luk koltuğu da ikiye bölünecek ve Kuaidi Dache ve Didi Dache'nin CEO'ları şirketin ortak CEO'ları olacak. Evlilikten doğan yeni şirket ise, ayrı markalarla ile yola devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.