Oculus, Surreal Vision'ı satın aldığını duyurdu

Oculus, Surreal Vision'ı satın aldığını duyurdu

Facebook tarafından geçtiğimiz yıl 2 milyar dolara satın alınan ve sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift'in üreticisi Oculus resmi blogu üstünden gerçekleştirdiği bir açıklamayla birlikte Surreal Vision'ı satın aldığını duyurdu.

Surreal Vision, gerçek zamanlı olarak gerçek dünyayı 3 boyutlu olarak tarayan ve bunu sanal ortama aktarmayı sağlayan bir teknolojiyi geliştiriyor. Kısacası Surreal Vision, örneğin bir şehrin sokaklarını 3 boyutlu olarak tarayarak bu taradığı gerçek dünya görüntülerini sanal dünyaya aktarıyor. Özel algoritma ve algılama sensörleri sayesinde Surreal Vision'ı geliştiren ekip, sanal dünyayı tıpkı gerçek dünya gibi etkileşime açık hale getirmeyi amaçlıyor.

Londra merkezli girişimin kurucu ortakları Richard, Renato ve Steven'ın paylaştığı mektupta, vizyonları ve amaçları doğrultusunda Oculus kadar birlikte hareket edebilecekleri bir başka firma olmadığını da dile getiriyor. Sanal gerçeklik konusunda zaten devrim yaratmasını beklenen bir ürün olan Oculus'un, bu satın almayla birlikte daha da güçleneceği ve sanal gerçeklik anlamında gerçek dünyanın, sanal dünyaya daha çok benzemesine yardımcı olacağını tahmin etmek güç değil.

surreal-vision-kurucu-ortaklar

Londra'da bulunan Imperial College'de akademisyen olarak görev yapan 3 kurucu ortak tarafından kurulan Surreal Vision, akademik kökenli kurucularıyla İngiltere'de faaliyet gösteriyordu. Her biri PhD derecesine sahip olan bu ekip bundan böyle Oculus'un başarısı için çalışmaya devam edecek. Londra'da faaliyet gösteren ekip, Washington'da bulunan Oculus Research merkezine taşınacak. Ekip üyelerinden bir kısmının daha önce üstünde çalıştığı eski bir videodan Surreal Vision'ın aslında nasıl bir çalışma prensibi olduğunun detayları izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.