Instagram, öne çıkan içerikleri e-posta bülteniyle duyurmaya başladı

Instagram, öne çıkan içerikleri e-posta bülteniyle duyurmaya başladı

Toplam kullanıcı sayısı 300 milyonu aşan Instagram'ın kemik kullanıcı kitlesi oldukça sadık; uygulamayı gün içinde sık sık açan ve kullanan bir kitle. Ancak Instagram uygulamasının kullanım sıklığını artırmak ve Instagram'a çok sık bakmayan kullanıcıları daha da aktifleştirmek adına farklı bir yol izlemeye karar vermiş gibi gözüküyor.

Instagram'ın Highligts adını verdiği bir e-posta bültenini bu ay ilk kez belli ve sınırlı sayıda bir kullanıcıya göndermeye başlamış bulunuyor. Test edildiğini düşündüğümüz bu özellikle birlikte Instagram, kullanıcılara bir özet niteliği geçiyor ve öne çıkan bazı içerikleri e-posta yoluyla kullanıcılarına haber veriyor. Kısacası artık Instagram kullanıcıları uygulamayı çok da sık kontrol etmeseler bile takip ettiği kişilerden bir özet içeriği e-posta gelen kutularında görebilecek.

Gelen e-postada kullanıcılar, uygulamanın içerisine yönlendiriliyor. Kısacası e-postanın amacının aslında uygulamanın aktif kullanımına teşvik etmek amaçlı olduğu açıkça belli oluyor. Bununla birlikte Instagram'ın bu tarz bir adım atması ileride Instagram'ın web versiyonunun da öne çıkmasına sebep olabilecek bir gelişmenin sinyallerini veriyor.

instagram-email-highlights

Bildiğiniz gibi Instagram geçtiğimiz yıl video reklam dönemini başlatmış, bu yıl da tıklanabilir reklamların testlerini yapmaya başlamıştı. Kullanıcıların daha da aktif ve bağımlı hale gelmesi ise şüphesiz en çok Instagram'ın gelir modeline ve reklamlara etki edecek. Bu yüzden Instagram'ın yaptığı bu tarz atakların hepsinin de amacı, Instagram'ın katma değerini artıracak çalışmalar olarak nitelendirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.