Instagram'da video reklam dönemi başladı

Instagram'da video reklam dönemi başladı

Geçtiğimiz yıl hemen hemen bu zamanlar reklam modelinin geleceğini konuştuğumuz Instagram, 2013 yılının sonunda ilk Instagram reklamlarının etkisini açıklamıştı.

İlk etapta sadece ABD'deki kullanıcılara gözüken Instagram reklamları, belli markalarla sınırlı olarak ortaya çıkmıştı. Instagram, video reklamların ortaya çıkmasında da benzer bir yöntem ile ilerledi ve sadece Disney, Activision, Lancome, Banana Republic ve CW gibi markaların video reklamlarına yer vererek, Instagram'daki video reklam dönemini başlattı.

Facebook'un sahibi olduğu Instagram, bu yılın başlarında 100 milyon dolarlık bir reklam anlaşmasına imzalamıştı. Instagram'a video reklam seçeneğinin gelmesiyle birlikte farklı markalar da Instagram mecrasına girmeye başlayabilir ve reklam modelinin, sadece ABD'ye değil, diğer ülkelere de açılmasıyla birlikte Instagram gelirlerini ciddi biçimde artırmaya başlayabilir gözüküyor.

Artık markalar çok daha görsel bir alanı kullanıyor olacaklar. Instagram'ın video reklamverenlerinden biri olan Disney, yeni çıkacak animasyon filmi Big Hero 6'yla ilgili bir videoyu seçerken, oyun şirketi Activision ise Call of Duty: Advanced Warfare oyununun bir fragmanını yayınlamayı tercih etti.

Instagram video reklamlarının şu andaki bir diğer özelliği ise, bahsi geçen Instagram videolarının hiçbirinin şu an için ilgili reklamverenlerin ana Instagram hesaplarında gözükmüyor olması. Kısacası 15 saniyelik Instagram reklamları, reklamverenler tarafından harici bir şekilde Instagram'a yükleniyor ve reklamlar başka bir arayüzden yönetilecek gibi gözüküyor.

İşte Instagram'ın ilk video reklamverenleri olan markaların yayınladıkları Instagram reklam videoları:

Banana Republic

Call of Duty

Disney

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.