Jonathan Ive, Apple'da Chief Design Officer oldu

Jonathan Ive, Apple'da Chief Design Officer oldu

Jonathan Ive CDOTasarım anlayışıyla ezber bozan bir şirket olan Apple, üst yönetim seviyesinde Tasarımdan Sorumlu BaşYönetici (Chief Design Officer) tanımıyla yeni bir koltuk açtı ve bu koltuğa şirketin en önemli tasarım uzmanlarından Jonathan Ive'i getirdi.

iPod'dan iPhone'a birçok Apple ürününün tasarımına imza atan Ive'ın yeni görevi Tim Cook tarafından Apple çalışanlarına gönderilen bir e-postayla duyuruldu. Adına kayıtlı 5 bin tasarım ve faydalı model patenti olduğu belirtilen Ive artık Apple'ın tasarım anlayışını tam anlamıyla kontrol altına alabilecek.

The Telegraph'a Tim Cook ile röportajda seyahate ve tasarıma daha fazla zaman ayıracak. Çoğu zaman Apple'ın ürün tanıtımlarından sonra beyaz bir odada yeni ürünleri anlatırken gördüğümüz Ive, artık daha fazla şirket dışına çıkacak. Apple mağazalarının ve şirketin yeni 'uzay üssü' modelindeki kampüsünün tasarımına dokunacak.

Photo: Gabriela Hasbun for The Telegraph

'Apple'ın En Mükemmel Ürünlerinin Arkasındaki Adam' kitabında hayatı ve tecrübesi hakkında detayların anlatıldığı 48 yaşındaki İngiliz tasarımcı, başarıları nedeniyle Birleşik Krallık tarafından Sir (Şövalye) ünvanıyla onurlandırılmıştı.

Tasarım bölümünde yeni atamalar

Daha önce Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ünvanıyla gören yapan Ive'ın yeni C seviye pozizyonuna atanmasıyla beraber tasarım ekibinde de bazı yeni atamalar yaşandı. Richard Howarth, endüstriyel tasarım bölümünü, Alan Dye ise kullanıcı arayüzü tasarımı bölümünü Başkan Yardımcısı ünvanıyla yönetecek.

Richard Howarth, yıllardır Ive ile iPhone ve Mac gibi önemli Apple ürünlerinin tasarımlarına katılan bir isim. Alan Dye ise özellikle Scott Forstall’ın ayrılmasından sonra Apple Watch'un arayüz tasarımında öne çıkan isim olmuş.

Bu yeni görevlendirmeler Apple'ı bambaşka bir noktaya taşıyacak mı bilinmez ama başka şirketlerde de CDO etiketli poziyonlar duymaya başlayacağımız kesin gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.