Google Haritalar sürücülere daha fazla bilgi sunmaya başlıyor

Google Haritalar sürücülere daha fazla bilgi sunmaya başlıyor

Google Haritalar NavigasyonGoogle her ne kadar sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışsa da trafik yoğunluğunda sürücülerin yardımına koşacak yeniliklere imza atıyor. Artık Google Haritalar'da sürücülere trafik yoğunluğundan kurtaracak rotalar gösterilecek.

Özelliklerde büyük şehirlerde giderek çileye dönüşen trafik yoğunluğu ABD'de başlayan bu yeni özelliklerle biraz olsun hafifletilebilecek. Bulunulan rotada hedefe ulaşmanın ne kadar süreceği gösterilirken, farklı rotaların neden daha hızlı olduğu ve tıkanmalara karşı bildirimler de paylaşılacak.

Google'ın resmi haritalar blogunda yaptığı açıklamalara göre sürücülere trafik tıkanıklığından kaçış noktaları gösterilecek.

Google Maps Navigation

Anma Günü (Memorial Day) sebebiyle paylaşılan bilgilere göre haritalar uygulamasındaki arama eğilimleri görülebiliyor. Bu bilgiler Google'ın benzer zamanlarda tahmin yapabilmesini kolaylaştırıyor ve kolaylaştırmaya devam edecek.

Trafik durumunu kimden öğreneceğiz?

Hatırlarsanız Google, ücretsiz ve sosyal bir trafik durum/navigasyon uygulaması olan Waze'i satın almıştı ama bağımsız bir uygulama olarak varlığını sürdürmesine izin verilmişti. Önümüzdeki dönemde Waze-Google Haritalar entegrasyonunun tamamlanmasını ve Google'ın sürücülere daha da yakınlaşacağını düşünebiliriz.

Şu anda Türkiye'de Yandex Haritalar bu alanda başı çekiyor ancak Waze'in Türkiye'de aktif olma çabası var ve önümüzdeki dönemde yeni Apple Maps'in de pazara girmesiyle rekabetin kızışmasını bekleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.