ZTE, ABD akıllı telefon pazarında ilk üçü hedefliyor

ZTE, ABD akıllı telefon pazarında ilk üçü hedefliyor

Çin'in adı her ne kadar korsan ürünlerle anılsa da akıllı telefonu üretiminde son yıllarda ciddi bir çıkış yakalamış durumda. Çin'de telekomünikasyon teknolojilerinin yanında akıllı telefon üretimi de yapan ZTE, bu yıl sadece ABD'de 20 milyon akıllı telefon satmak istiyor.

Amerikalı Apple Çin pazarında 1 numaraya yerleşmeyi başarırken Shenzhen merkezli ZTE Corp, ABD pazarındaki satışlarını bu yıl yüzde 20 arttıracağını öngörüyor. ZTE'nin ABD CEO'su ve Başkanı Lixin Cheng'in yaptığı açıklamalara göre şirket 2014'te yüzde 50 büyüme oranı yakalamış ve hedef 2017'de ABD'nin en büyük 3 akıllı telefon satıcısından biri olmak.

Çin pazarında ilk 5'te değil

2015 ilk çeyrek sonuçlarına göre ABD'de 4. sırada olan ZTE'nin bu hedefi biraz şaşırtıcı. Zira ZTE'yi Çin pazarındaki ilk 5 üretici arasında görek mümkün değil. Bu da ilk çeyrekte Çin'de 10.5 milyon cihazdan daha az satış sevkiyat yaptığı anlamına geliyor.

Amerikan Profesyonel Baskelbol Ligi (NBA) takımlarıyla yaptığı sponsorluk anlaşmalarının şirketin ABD pazarındaki yükselişini hızlandırıyor. Dolar üzerinden yapılan ABD pazarındaki satışların daha kârlı olması da ZTE'nin ABD pazarındaki agresif pazarlama kampanyalarının bir nedeni olabilir.

Turkcell'in akıllı telefonlarını da ZTE üretiyor

Türkiye'de Turkcell'in akıllı telefonlarını (T60, T50, T40) da üreten ZTE, Xiaomi kadar genç bir şirket değil ancak küresel pazardaki büyümesiyle önümüzdeki yıllarda daha fazla ön planda olacak gibi.

Firefox OS tabanlı bir akıllı telefon da üreten ZTE, son dönemde elektrikli araçlar için kablosuz şarj teknolojisine yaptığı büyük yatırımla da gündemimize girmişti. Bu sene Mobil Dünya Kongresi'nde ZTE’nin küresel pazarlama direktörlerinden Waiman Lam ile bir röportaj yapmış ve yeni tanıtılan akıllı telefonları ZTE Star 2 ve Grand S3 üzerine bir röportaj gerçekleştirmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.