Paypal, yeniden borsaya açılacak

Dünyanın en önemli ödeme sistemleri girişimlerinden Paypal, yeniden borsaya açılmaya hazırlanıyor. 2002'de ebay tarafından satın alınmadan önce halka açılan Paypal, CEO Dan Schulman'ın yaptığı resmi açıklamaya göre ebay çatısı altından çıkarak yeniden NASDAQ borsasında işlem görmeye başlayacak.

PYPL sembolüyle borsaya adım atmaya hazırlanan Paypal'in ebay'den ayrı olarak konumlandırılacağı ilk kez Eylül 2014'te açıklanmıştı. Ayrılış ve borsaya açılma işlemlerinin bu yılın 3. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Schulman'ın verdiği bilgiye göre Paypal'ın Türkiye dahil 200 ülkede 165 milyon üyesi bulunuyor. 1998'de kurulan ve artık arkasındaki Paypal Mafyası'yla konuşulmaya devam eden girişim kendi potansiyelini yeniden ortaya koymak istiyor.

Zaman zaman vurguladığımız finansal teknoloji girişimlerinin potansiyeli oldukça yüksek ve Paypal bu konudaki en iddialı girişimlerden biri. ebay çatısı altında olması bir yana, ar-ge ve stratejik satın almalarla (Braintree, Paydiant) bu alandaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Açıklanan rakamlara göre Paypal şimdiye kadar 18 milyar işlem ve 1 trilyon doların üzeride işlem hacmine ulaşmış. Yani 'ayrı bir eve çıkmak için' yeterince büyümüş diyebiliriz. :)

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.