D-Wave, yeni video serisiyle kuantum bilgisayarların kapılarını meraklılara açıyor

D-Wave, yeni video serisiyle kuantum bilgisayarların kapılarını meraklılara açıyor

Bugüne kadar yaklaşık 134 milyon dolar yatırım alan, dünyanın ilk ticari kuantum bilişim şirketi olma iddiasındaki D-Wave'in teknolojisi hakkında gerek şirket gerek araştırmacılar tarafından çok sayıda yazılı kaynak yayınlandı. Bununla yetinmeyen D-Wave, meraklıların kuantum bilgisayarları biraz daha yakından tanımasını sağlayacak bir dizi video hazırladı.

Üç bölümden oluşan D-Wave Lab Tour video serisinin ilk bölümünde, D-Wave işlemci geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımcısı Jeremy Hilton, izleyicileri bir D-Wave kuantum bilgisayarın içine götürüyor. Aşağıda görebileceğiniz bölüm, kuantum işlemcisinden soğutucusuna, sunucusundan radyasyon kalkanına kadar bir kuantum bilgisayarın parçalarını zihninizde yerine oturtmanıza epey yardımcı oluyor.

D-Wave profesyonel servisler direktörü Murray Thom ise D-Wave kuantum bilgisayarların çalışması için gerekli olan soğutma teknolojisine yakından bakıyor. Sistemin mutlak sıfır noktasına yaklaşmasını sağlayan ve buzdolabı adı verilen bölüm, elektronların kesintisiz hareketini sağlayarak kuantum çiplerle konuşmasına izin veriyor.

Yakında üçüncü ve son bölümü yayınlanacak olan seriyi D-Wave YouTube kanalından takip edebilirsiniz.

D-Wave'in kuantum bilgisayarları ilk günle kıyaslandığında daha az ilgi görüyor. Şirket bir süredir dikkate değer bir gelişme duyurmadı ancak kuantum bilgisayarlar tarafında ilerlemeler sürüyor. IBM, kuantum bilgisayarların geliştirilmesi için çok önemli  iki adımı yakın zamanda duyurmuştu. IBM araştırmacıları iki tip kuantum hatasını birlikte tespit edip, ölçebildiklerini ve yeni bir kare quantum devre tasarımı geliştirdiklerini göstermişlerdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.