50 milyon dolar daha yatırım alan Robinhood, ABD dışına açılıyor

50 milyon dolar daha yatırım alan Robinhood, ABD dışına açılıyor

Geçtiğimiz Aralık ayında sıfır komisyonla borsada işlem yapmanızı sağlayan uygulamasını yayınlayarak büyük ilgi gören Robinhood, 50 milyon dolar tutarında ikinci tur yatırımı aldığını duyurdu. Robinhood'un açıklamasına göre, New Enterprise Associates (NEA) liderliğindeki tura girişimin halihazırda yatırımcıları olan Index Ventures, Ribbit Capital, Social Leverage ile birlikte yeni bir yatırımcı olarak Vaizra Investments de katıldı. Yatırımla birlikte uygulama, ilk kez ABD dışında kullanıma sunulacak.

Bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 66 milyon dolara çıkan Robinhood, küresel açılımına Avustralya'dan başlıyor. robinhood.com/au adresinden yeni kullanıcı kayıtlarını almaya başlayan Robinhood, yasal gereklilikler tamamlanıp uygulamasını kullanıma açtığında Avustralyalı kullanıcılar için ciddi bir kolaylık sağlayacak. Zira Avustralya vatandaşlarının bugün ABD hisseleriyle işlem ya da EFT yapmak için 65 dolar ödemeleri gerekiyor, Robinhood uygulaması üzerinden bu işlemlerin ücretsiz yapılmasına izin verecek.

Bir gün herkesin kullanabileceği küresel bir uygulama haline gelmek istediklerini söyleyen ekip, yatırımla birlikte Android versiyonunun yayınlayarak daha fazla platformu desteklemeyi ve uygulamaya yeni broker özellikleri eklemeyi de planlıyor. Robinhood'un Apple Watch uygulaması da geliyor.

robinhood

Güncel figürlerini de paylaşan Robinhood, uygulamasının bugüne kadar yüz binlerce kişiye ulaştığını ve bunların yüzde 25'inin ilk kez yatırımcı olduğunu söylüyor. Bu önemli zira uygulama, borsayı herkese açarak demokratikleştirmek gibi bir misyon üstleniyor. Bugüne kadar yapılan işlemlerden 12 milyon dolarlık komisyon tasarrufu sağladığını söyleyen Robinhood ile geçen sürede 500 milyon dolarlık işlem yapılmış.

Robinhood, uygulamasının ABD ve Avustralya'dan sonra en çok talep gördüğü iki pazarın Kanada ve Birleşik Krallık olduğunu söylüyor. Bugüne kadar borsada hisse alıp satmayı sağlayan çok sayıda uygulama olsa da Robinhood, sıfır komisyonla gelip, pazarı agresif biçimde büyütmeye odaklanmasıyla önemli bir fark yaratıyor.

Tamamen ücretsiz sunulan Robinhood, ilk etapta kullanıcıların hesaplarına ekledikleri fonlardan standart faizle gelir elde ediyor. Bununla birlikte girişim, marjdan alım yapıp hisselerinizi satmanız karşılığında veya bir aracı gibi size kredi verdiğinde, yüzde 3,5 faiz oranı uyguluyor. Oranın zaman içinde değiştirilmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.