Microsoft söylentisi CRM devi Salesforce'un borsa değerini yeniden zıplattı

Microsoft söylentisi CRM devi Salesforce'un borsa değerini yeniden zıplattı

Müşteri ilişkileri yönetiminde dünya markası olan Salesforce, gelen haberlere göre Microsoft'un radarına girdi. Microsoft'un satın alma görüşmeleri yaptığı konuşulan şirketin borsa değeri yeni bir sıçrama daha yaparak 50 milyar doları zorladı.

SAP ve Oracle'ın da Salesforce'u satın alacağı yönünde dedikodular çıkmış ancak SAP aksi yönde bir açıklamayla Salesforce ile ilgilenmediğini söylemişti. Microsoft'un ise bu satın almayla bulut tabanlı hizmetlerine yıllık 6 milyar dolarlık bir artış sağlayabileceği konuşuluyor.

İlk olarak geçen hafta çıkan dedikolar, farklı kaynaklara göre HP ve Cisco'nun da Salesforce ile ilgilendiiğini gösteriyor. Microsoft'un şu anda 100 milyar dolar civarında nakiti olduğu belirtiliyor ancak herhangi bir talipli için kolay bir satın alma olmayacağı da malum.

Salesforce'un değeri ve potansiyeli iştah kabartıcı

Zira mobil bir geliştirme platformuna da sahip olan Salesforce, şimdiye kadar onlarca satın alma yaptı. 2013'teki 2,5 milyar dolarlık ExactTarget ve 2014'teki 390 milyon dolarlık RelateIQ Webrazzi'de yer verdiğimiz önemli satın almalarından ikisiydi.

Büyüdükçe gelir kanallarını artıran Salesforce, yıllık kazancını 2013'ten 2014'e 1 milyar dolar (3 milyar dolardan 4 milyar dolara) artırdı ve 2015'te de benzer bir büyüme yakalayacağını düşünmek hayal olmaz.

Diğer yandan bulut bilişime yönelen Salesforce ilk işbirliğini 2014 sonunda Satya Nadella öncülüğünde bulut ve mobil hizmetleri daha da önemseyen Microsoft ile imzalamıştı. Microsoft'un kurumsal bulut tabanlı hizmetler konusundaki Skype ve Yammer gibi milyar dolarlık yatırımları da akılda tutulursa bu satın almanın gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek pekala mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.