IBM, kişiselleştirilmiş reklamlar için Facebook'la anlaştı

IBM, kişiselleştirilmiş reklamlar için Facebook'la anlaştı

Facebook Pazarlama IBMABD'li yazılım devi IBM, Apple ve Twitter anlaşmalarından sonra şimdi de Facebook ile pazarlama odaklı bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşmayla IBM'in bulut tabanlı pazarlama platformları Facebook'un reklam altyapısıyla entegre çalışacak.

Nisan 2014'te bulut tabanlı pazarlama girişimi Silverpop'u satın alan IBM, bu alandaki hizmetlerini ilerletmeye başlamıştı. Artık karşı konulmaz bir reklam mecrası haline gelen Facebook'a bu anlaşmayla IBM Cloud Marketing uygulamaları üzerinden de reklam verilebilecek.

Facebook, IBM’s THINKLab'e dahil olan ilk şirket olma özelliği kazanırken, artık IBM platformları üzerinden reklam kampanyaları oluşturmak da mümkün olacak. Kişiselleştirilebilir müşteri deneyimine önem veren IBM'in IBM Commerce biriminin yöneticisi Jay Henderson, bugünlerde bu işi Facebook'un daha iyi yapan bir şirket olmadığını söylüyor.

Diğer yandan reklam tabanlı çaprazlamaya analitik yetenekler de dahil edilmiş. Son bir kaç yılda analitik alanında  24 milyar yatırım yapan IBM, Facebook'tan alacağı bilgilerle müşterilerinin daha hedefli pazarlama çalışmaları yapmalarını sağlayacak.

Apple'ın ilk yıllarında Steve Jobs'ın rakip olarak gördüğü ve hakkında atıp tuttuğu IBM, son dönemdeki yatırımları ve anlaşmalarıyla çocuklarımızın da bileceği bir teknoloji devi olmayı sürdürmeye kararlı görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.