Samsung ve Samsonite sahibini takip eden, GPS'li akıllı bavul üzerinde çalışıyor

Samsung ve Samsonite sahibini takip eden, GPS'li akıllı bavul üzerinde çalışıyor

IoT(Internet of Things) ile günlük yaşamda kullandığımız ürünlere dair alışkanlıklarımız ve beklentilerimiz köklü değişikler geçiriyor. Akıllı telefon ve donanım alanında lider şirketlerden Samsung bu kez bavul işine el atıyor ve dünyaca ünlü bavul üreticisi Samsonite ile birçok yenilikçi özellik barındıracak bir ürün için işbirliğine gidiyor. İki şirketin ortak geliştireceği bavul akıllı telefonlarla iletişim halinde olacak, kendi kendine check-in bilgilerini taşıyıcıya iletebilecek.

Üzerinde GPS bulunacak bavulun konumuna akıllı telefonunuz üzerinden erişebileceksiniz ve anlık olarak hareketini izleyebileceksiniz. Buna ek olarak bavulu açma girişimi olduğunda bu size bildirim olarak gelecek. Bu özelliğin hırsızlığa karşı bir çözüm olması bekleniyor. Bavulun diğer çekici özelliği ise otomatik olarak takip etmesi. Yine akıllı telefonunuz üzerinden sizinle iletişim halinde olacak bavul sizi yaklaşık 2,5 metre önden veya arkadan takip edecek.

Samsung ve Samsonite'ın akıllı bavul projesinin en dikkat çekici özelliği ise bavulların kendi kendilerine havaalanlarında kayıt olması. Her bavulu akıllı uygulamalar ile bir yolcuyla eşleştirmek isteyen iki şirket böylelikle online kayıt olan kişilerin tekrardan kayıt masasına gitmeden bavullarını belirli bir alana bırakarak bu işlemi pas geçmesi üzerinde çalışıyor. Emirates, Lufthansa ve KLM Air France ile ortak çalışan Samsonite'ın özellikle tatil gidiş ve dönüşlerinde çok fazla uzayabilen kayıt kuyruklarının önüne geçmeye çalışıyor. Samsonite CEO'su Ramesh Tainwala'nın yaptığı açıklamaya göre bu geliştirilebilir bir özellik ancak havayolu şirketlerinin ortak bir yazılım üzerinde anlaşma yapması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.