Başarılı Kickstarter kampanyasıyla adını duyuran OUYA yeni sahibini arıyor

Başarılı Kickstarter kampanyasıyla adını duyuran OUYA yeni sahibini arıyor

2012'de Kickstarter'da yaptığı başarılı kampanyayla 8 milyon doların üzerinden fon toplayan oyun konsolu OUYA, yeni sahibini arıyor. Fortune'un özel haberiyle ortaya çıkan arayış için yatırım bankası Mesa Global görevlendirilmiş.

Kickstarter'daki başarılı kampanyanın ardından Kleiner Perkins ve Shasta Ventures gibi önemli yatırımcılardan 15 milyon dolar daha Seri A yatırımı alan şirket, son olarak Ocak 2015'te Alibaba Capital Partners'tan 10 milyon dolar daha almıştı.

Amazon, NVIDIA, Steam gibi yeni şirketlerin de konsol pazarına girişleriyle bir hayli dalgalanan pazar için açıkcası ufak bir girişim olarak kalan OUYA, Play Station 4'ün inanılmaz başarısı ve XBOX ONE'ın başarılı pazarlanmasıyla pazarda kendine yer edinemedi. Daha doğrusu pazarda kalabilmesi için daha büyük yatırımlara ihtiyacı var ve sanırım yeni yatırım almakta zorlanılması şirketi bu noktaya getirdi.

Android oyunlarını televizyonda oynamak her ne kadar akıllıca bir fikir gibi gelse de bu oyunların dokunmatik ekranlı telefon ve tabletler için geliştirildiği ve oynanış şekli olarak bu cihazlara uyumlu olması OUYA'nın başarılı olamamasındaki nedenlerden biri sayılabilir.

Oyun dünyasına baktığımızda çeşitli sosyal ağlar üzerinde oynanan sosyal/basit oyunların gerileme dönemine girdiğini, öte yandan konsol oyunlarında yükseliş olduğunu görmek mümkün. OUYA, bu durumu mobil oyunların yükselişiyle birleştirmeyi düşünmüştü. Ancak yukarıda da değindiğimiz gibi ne mobil oyuncuların televizyona geçmek gibi bir dürtüsü ne de uzman konsol oyuncularının basit oyunlara geçiş gibi bir isteğinin olmaması şirketi zora soktu diyebiliriz. Belki de bu iki trendin birleşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.