Mudo YK Başkanı Ömer Taviloğlu ve Markafoni CEO'su İlker Baydar ile yeni iş birliklerini konuştuk

Mudo YK Başkanı Ömer Taviloğlu ve Markafoni CEO'su İlker Baydar ile yeni iş birliklerini konuştuk

Mudo, Markafoni ve Microsoft, e-ticaret alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Bugün düzenlenen basın toplantısıyla duyurulan ortaklıkla, Türkiye'nin önde gelen perakende markalarından Mudo, online alışveriş mağazası Mudo.com.tr'yi şirketin en büyük mağazası haline getiriyor. Önümüzdeki üç yıl içinde e-ticaret cirosunu 10 katına çıkararak 70 milyon lirayı geçmeyi hedefleyen Mudo, bunu online mağaza yönetimini Markafoni çatısı altında sürdürerek başarmaya çalışacak. Halihazırda bir süre önce Markafoni ile iş birliğini duyuran Microsoft ise online operasyonlar için bulut alt yapısı sağlayacak.

Son iki yılda e-ticaret alanında büyümeye odaklanarak Türkiye'nin en büyük e-perakendecileri arasında 65'inci sıradan 9'uncu sıraya kadar yükseldiği belirtilen Mudo, anlaşmayla bu yükselişini hızlandırmak istiyor. Bu süreçte online mağaza yönetimi Markafoni tarafından üstlenirken, Mudo.com.tr'nin Türkiye dışına açılması da planlanıyor. Markafoni CEO'su İlker Baydar, bunun için Naspers'ın Orta Doğu gibi pazarlardaki lojistik ağı ve penetrasyonundan faydalanacaklarını belirtiyordu. Baydar, açıklamasında planın kısa sürede hayata geçirileceğini de söylüyordu.

Toplantıda, Mudo'nun e-ticaret operasyonlarıyla ilgili veriler paylaşan Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu, şirketin e-perakende alanında 2013 yılında yüzde 87, 2014 yılında ise yüzde 70'in üzerinde büyüdüğünü belirtti. Ayda ortalama 10 bin ürün gönderimi yapan Mudo.com.tr'nin trafiğinin yüzde 30'unun mobilden geldiği ve müşterilerinin yüzde 70'inin de kadınlardan oluştuğu Taviloğlu'nun notları arasındaydı.

Konuyla ilgili detayları Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Taviloğlu ve Markafoni CEO'su İlker Baydar'a sorduk. Röportajımızı yukarıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.