Karşılaşmalar üzerine kurulu, lokasyon bazlı bir sosyal ağ: Voly

Karşılaşmalar üzerine kurulu, lokasyon bazlı bir sosyal ağ: Voly

Türkiye'de geliştirilen Voly için 'karşılaşmalar üzerine kurulu bir sosyal ağ' diyebiliriz. Yaklaşık 15 gün önce yayın hayatına başlayan servis, lokasyon bazlı olarak çalışıyor ve daha önce aynı mekan ve/veya muhitlerde bir arada olduğunuz insanlarla olan karşılaşma geçmişinizi kaydediyor.

Yeni insanlarla tanışıp bu kişilerle mesajlaşabilmenize olanak tanıyan uygulama, hem de farkında olmasanız da geçmişte aynı mekan/muhitte bulunduğunuz kişileri size haber veriyor.

Ümit Muzaffer Demir, Çağatay Öztürk, Emrah Önal ve Mustafa Çelik tarafından geliştirilen Voly, en azından şu an için gelir modeli yaratmaya odaklanmıyor ve tamamen kullanıcı tabanını büyütmek istiyor.

İnsanların zaman içinde hatıralarını kaybetmeye başladıkları gerçeğinden yola çıktıklarını belirten kurucu ekibin 2015 yılındaki hedefi milyonlu kullanıcı rakamlarına ulaşmak.

voly-gorsel

Değer sunma noktasında 'karşılaşma geçmişi' sunduğu için uluslararası anlamda türünün tek örneği olarak değerlendirilebilecek olan projenin geniş perspektifteyse Swarm, Tinder ve Happn gibi dev rakipleri bulunuyor.

4 aylık bir geliştirme süreci sonrasında tamamlanan uygulamaya yalnızca Facebook hesabınızla üye olabiliyorsunuz. Üyelik işlemi sonrasında Facebook'taki arkadaşlarınızı size listeleyen Voly, bunun dışında lokasyonunuza göre etrafınızdaki kişileri getiriyor. Kullanıcıların özel mesaj yoluyla ile yeni insanlarla konuşabildiği Voly'de karşınızdaki insanla olan karşılaşma geçmişinizi görebilmeniz de mümkün.

Her yeni sosyal ağ projesi gibi başarılı olmak için önünde oldukça zorlu bir yol bulunan Voly'yi hemen şimdi iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz. Uygulamayla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.