İstanbul'da Zomato uygulamasından Uber ile araç çağırmak mümkün

İstanbul'da Zomato uygulamasından Uber ile araç çağırmak mümkün

Uber Arac Cagirma Zomato 2Önemli iki pazarın Türkiye'deki küresel oyuncuları Uber ve Zomato, yeni bir işbirliğiyle güçlerini birleştiriyor. Anlaşma uyarınca Zomato uygulamasıyla Uber entegre çalışacak.

İstanbul dahil dünyada 27 şehirde geçerli olan bu yeni özellikle, Zomato uygulamasındaki mekan sayfalarında Uber ile ulaşım bilgisi yer alacak. İlgili mekana Uber ile kaç dakikada varabileceği ve tahmini yolculuk ücreti görülebilecek ve kolayca Uber üzerinden araç çağırmak mümkün olacak.

Zomato ve Uber uygulamalarını aktif olarak kullanan kişilerin oldukça işine yarayacak bu özellik, Türkiye'de sadece İstanbul'da geçerli. Dünyada ise 13 ülkenin 27 şehrinde Zomato ve Uber kullanıcıları bu özellikten faydalanabiliyor.

Küresel girişimler arası işbirlikleri artıyor

Finansal yatırımların ülkeler ve kıtalar ötesi bir boyuta ulaşmasına alıştık ama görünen o ki küresel girişimlerin kendilerine uygun başka girişimlerle entegre olacağı bir dönemdeyiz. Ve daha önce Avrupalı Spotify ile benzer bir anlaşma yapan Uber de bu konuda oldukça atak görünüyor.

Diğer yandan bu özelliklerin kullanıcılar için faydalı olacağı malum ama pazardaki oyuncu sayısının artması durumunda rekabeti ne derece etkileyeceği meçhul.

Kısaca hatırlatmak gerekirse; Zomato, Hindistan'da kurulan ve yemek severlerin yeni mekanları keşfetmesine imkan tanıyan bir girişim. 2013 yılında Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Mekanist.net'i satın alarak büyük hedefleri olduğunu göstermişti.

Uber ise 2009 yılında ABD'den tüm dünyaya açılan bir özel araç ve taksi çağırma servisi. 2014'te Türkiye pazarına giriş yapan ve hızlı bir büyüme yakalamak isteyen servis Uber XL, Uber Taxi ve dün itibariyle UberGO hizmetini Türkiye pazarında da hizmete sokmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.