Nokia seneye akıllı telefon pazarına geri dönebilir

Nokia seneye akıllı telefon pazarına geri dönebilir

Mobil cihaz üretim birimini 2013'te Microsoft'a 5,44 milyar euroya satan Finlandiyalı telekomünikasyon devi Nokia'nın akıllı telefon pazarına geri döneceği söylentileri teknoloji dünyasında konuşulmaya başladı. Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan sonra Lumia serisi akıllı telefonlarına yoğunlaşmış ve 2014 yılı ikinci yarısından sonra Nokia logo ve ismini cihazlarından kaldırmıştı.

Microsoft'la anlaşması çerçevesinde Nokia kendi markasını akıllı telefonlar üzerinde 2016'nın dördüncü çeyreğine kadar kullanamıyor. Ama Nokia içinden olduğu söylenen kaynakların aktardığına göre şirket Çin'de satışa çıkan Android tabanlı N1 isimli tabletinde olduğu gibi bir stratejiyi akıllı telefon pazarına geri dönerken izleyebilir. Hatta Nokia Teknoloji ismi verilen ve N1 tabletin üretilmesine de yardımcı olan ekibin bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun yanında şirketin üzerinde çalıştığı projeler yalnızca mobil telefonlarla sınırlı değil.

Nokia içerisinde çalışan kaynağın aktardıklarına göre şirket sanal gerçeklik alanında da çalışmalar ve araştırmalar yapıyor. Bunun yanında Nokia'nın network ekipmanları ve haritalama alanında yaklaşık 10 bin patente sahip olduğunu da ekleyelim. Geçtiğimiz hafta içerisinde Nokia'nın Alcatel-Lucent’i 15,6 milyar euroya satın alması, akıllı telefon pazarına geri döneceği söylentilerini güçlendiriyor. Android ve iOS karşısında tutunamayan ve son yıllarda hızlı bir şekilde pazar payını kaptıran Nokia, Microsoft tarafından satın alınmıştı. Şirketin eğer dönerse akıllı telefon pazarında nasıl bir strateji izleyeceği ve hedefinin ne olacağı merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.