Yahoo, Microsoft ile arama ve reklam anlaşmasını daha iyi koşullarla yeniledi

Yahoo, Microsoft ile arama ve reklam anlaşmasını daha iyi koşullarla yeniledi

Microsoft Yahoo Arama Reklamciligi 2Firefox'u Google'ın elinden alan Yahoo, arama reklamları tarafında Microsoft ile sürdürdüğü mevcut anlaşmayı yeniledi ve arama reklamcılığına dönük avantajlı değişikliklere imza attı.

Kendini Google'ın kilit üst düzey yöneticilerinden Marisa Mayer'e emanet eden Yahoo, masaüstü aramalarında Bing reklamlarını kullanmasını temel alan anlaşmasını yeniledi. Ancak yeni anlaşmadaki 2 önemli değişiklik dikkat çekiyor.

Şimdiye kadar reklam satış ilişkilerinden sorumlu olan Yahoo, önümüzdeki aylarda bu işi tamamen Microsoft'a devredecek. Diğer bir önemli yenilikse Yahoo'nun artık Bing reklam pazaryerine olan bağlılığını kırmayı başardığını gösteriyor. Şimdiye kadar tamamen Bing reklam pazaryerini kullanan Yahoo, artık arama trafiğinin yüzde 49'unu kendisi parasallaştırabilecek.

Yahoo - Google rekabeti

2014'te en çok kâr eden teknoloji devlerinden biri olan Yahoo'nun Google ile reklam anlaşması yapması da mümkün ama 2009'da atılan bu yöndeki bir adım ABD Adalet Bakanlığı'ndan dönmüş. Bugünse Yahoo daha güçlü ve muhtemelen Google'ı alt etmek konusunda daha istekli olduğunu söylemek mümkün. Marissa Mayer'in Yahoo'nun kendi reklam ürünü Gemini'yi kullanması ise güçlü bir olasılık.

Nihayetinde Yahoo'nun arama reklam satışı konusunda daha kârlı bir yol izleyeceğini söylemek mümkün. Marissa Mayer, yaptığı açıklamada Microsoft CEO'su Satya Nadella'ya teşekkür ederken arama işinin Yahoo için giderek değer kazanacağının altını çiziyor.

Şubat 2015'te ABD'deki pazar payı 8 yıldır ilk kez yüzde 75'in altına düşen Google, Statcounter'a göre şu anda yüzde 79.2 oranında bir pazar payına sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.