EyeEm fotoğraf pazaryerini geliştirmek için 18 milyon dolar yatırım aldı

EyeEm fotoğraf pazaryerini geliştirmek için 18 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli EyeEm, bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak nitelendirilebilecek olsa da aslında yaptığı pazaryeri uygulamasıyla ve buna paralel gelir modeliyle standart fotoğraf paylaşım uygulamalarından ayrılıyor. Bu da EyeEm'e olan ilgili artırmışa benziyor ki, girişimin CEO'su Flo Meissner yazdığı Medium yazısında, şirketin fotoğraf pazaryeri uygulamalarını geliştirebilmek adına 18 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Girişim Ofisleri Avrupa serisinde de ziyaret ettiğimiz girişimlerden biri olan EyeEm, geçtiğimiz yıl yaz aylarında da arama ve keşif özelliklerini geliştiren ufak bir girişimi satın almıştı. Aldığı son yatırımla birlikte kendi bünyesinde daha çok para kazanmayı hedefleyen EyeEm, 18 milyon dolarlık yatırımı mobil fotoğrafçılık için bir pazaryeri olmak için harcayacak.

EyeEm'in ardındaki itici güçlerden bir tanesi de artık akıllı telefonlarımızda bulunan kameraların özelliklerinin sürekli gelişiyor olmaları ve ciddi bir biçimde artık kameraların yarı profesyonel kameraların kalitesini dahi yakalamaya başlıyor olması. Bu da mobil fotoğrafların dijital ortamlarda, hatta bazen çok yüksek megapiksel ihtiyacı olan alanlarda kullanılabilmeye başlanabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.