EyeEm, görsel arama ve keşfetme özelliklerini geliştirmek için Sight.io'yu satın aldı

EyeEm, görsel arama ve keşfetme özelliklerini geliştirmek için Sight.io'yu satın aldı

Bir fotoğraf paylaşım ve fotoğraf topluluğu uygulaması olan ve pek çok çevre tarafından Instagram'ın en büyük rakibi olarak nitelendirilen EyeEmSight.io adlı küçük bir girişimi satın aldı.

Şirketin kurucusu Hindistan doğumlu Appu Shaji, Berlin merkezli EyeEm'in Araştırma ve Geliştirme departmanının başına geçti.

EyeEm, yaptığı bu yetenek satın almasıyla birlikte görsel arama ve yeni görsel keşfetme anlamında kullanıcı deneyimini artırmayı hedefleyecek. iOS, Android ve web platformları bulunan EyeEm'in adını son dönemde daha fazla duymaya başlamamız ise dikkat çekici.

Berlin'de işe başlayan Appu Shaji, EyeEm'in resmi blogu üzerinden de resmi olarak kamuoyuna duyuruldu. Babası da bir film yönetmeni olan Sight.io kurucusunun kendisinin de bir fotoğrat tutkunu olması bu yüzden tesadüf değil.

Satın almayla birlikte sight.io adresinde yapılan resmi açıklama da henüz ne üzerinden çalıştıklarını söyleyemiyor olsalar da, EyeEm ve birkaç yıldır sight.io'nun üzerinde çalıştığı bazı yeniliklerin, bundan sonraki aşamada EyeEm bünyesinde göreceğimize işaret etmekte.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.