Spotify, Türkiye'de en çok akıllı telefon ve tabletlerden kullanılıyor [Mobil'15]

Spotify, Türkiye'de en çok akıllı telefon ve tabletlerden kullanılıyor [Mobil'15]

Webrazzi Mobil'15 konferansının öğleden sonraki bölümünde "Mobil Müzik Tüketimi ve Kullanıcı Davranışı" başlıklı oturumda Arda Kutsal'ın konuğu Spotify Türkiye direktörü Ergül Çivi oldu.

Webrazzi Summit'13'te Türkiye lansmanı gerçekleştirilen Spotify, ilk kurulduğu dönem masaüstü sürümü ve önceliğiyle hareket etse de şu an tamamen mobil öncelikli bir vizyonla hareket ediyor. Türkiye'nin Spotify'ın küresel konumunda 64 ülke arasında ilk onda olmadığını belirten Çivi, ancak genç nüfusuyla Türkiye'nin potansiyeli en yüksek ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Paylaşılan bilgilere göre Türkiye'deki Spotify kullanıcılarının yüzde 40'ı mobil, yüzde 14'ü tablet, yüzde 43'ü masaüstü uygulaması ve yüzde 4'ü web sürümü kullanıyor.

Kullanıcıların yaş dağılımına göre bakıldığındaysa yüzde 32 ile en büyük kitleyi oluşturan 18-24 yaş grubunu 25-29 (yüzde 16) ve 35-44 (yüzde 16) yaş gruplarının takip ediyor ki bu oranlar pazarın global trendleriyle aynı yönde. Çivi'nin verdiği bilgilere göre Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 54 erkek ve yüzde 46 kadın.

Çivi, kullanıcıların yeni bir güne hazırlandığı 07:00 ile 10:00 saatleri arasında mobilin kullanım oranının yüzde 56 ve çoğunlukla kadın olduğunu, bu saatlerde en çok Pop & Indie Rock tarzı parçalar tercih edildiğini söyledi. Bununla birlikte ofislerin kendi oluşturdukları listelerin son dönemde oldukça popülerleştiğini belirten Çivi, Spotify'da onlarca farklı tarzda oluşturulan listeler olduğunu ve bunların kullanıcıların ilgisini çekmek ve kullanımı arttırmak için çok etkili olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.