Bitaksi ağında 11 bin sürücü var, Uber'e rakip olmayı düşünmüyor [Mobil'15]

Bitaksi ağında 11 bin sürücü var, Uber'e rakip olmayı düşünmüyor [Mobil'15]

Bitaksi Nazim Salur Webrazzi Mobil15'te işe direkt mobilden başlayan bir girişim olan Bitaksi'nin kurucusu Nazım Salur'u da ağırladık. Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Nazım Salur, Bitaksi'nin son durumuna ilişkin güncel bilgiler verdi.

Mart 2013'te mobil uygulamalarını kullanıma sunan Bitaksi, şu ana kadar 11 bin kayıtlı sürücüye ulaşmış ve BiTaksi uygulamaları 1.15 milyon kez indirilmiş. Ayda 200 binin üzerinde yolcu taşıyan BiTaksi, Nazım Salur'un paylaştığı rakamlara göre organik olarak her ay yüzde 10-15 büyüme (yolculuk sayısı) gösteriyor.

Nakit, kredi kartı, Paypal, BKM Express ve Turkcell Mobil Ödeme gibi farklı ödeme yöntemlerini kullanan ve Eylül 2014'te Ankara'ya açılan BiTaksi, ödemelerini taksicilere aynı gün içinde İninal üzerinden yaptığını öğrendik. Kredi kartıyla ödemelerin yüzde 25'e ulaştığını paylaşan Salur, geçen sene bu oranın yüzde 8 olduğunu da paylaştı.

Bitaksi, Uber'e rakip olmayı düşünmüyor

Ayda 80-90 bin yeni indirme kazanan Bitaksi, Uber'e rakip olacak bir özel araç çağırma işine adım atmayı da düşünmüyor. Salur, benzer bir adımı Hailo'nun yaptığını ve başarısız olduğunu ve bunun finansal anlamda mantıklı olmayacağını ekledi.

Diğer yandan Nazım Salur, paralelde farklı bazı geliştirmeler olduğunu dile getirdi ama şu aşamada detay paylaşmayı tercih etmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.