Mobil rüzgarı finans sektörünü nasıl dönüştürüyor? [Mobil'15]

Mobil rüzgarı finans sektörünü nasıl dönüştürüyor? [Mobil'15]

Günümüzde mobilin artık dijital yaşamın her alanına yayıldığı bir gerçek ama finans kurumlarının bu konuda öncü bir rol üstlendiğini de söylemek yanlış olmaz.  Son zamanlarda neredeyse her gün farklı finans kuruluşları mobildeki yeni inovatif yaklaşımlarını duyuruyorlar. Bu alanda öncü firmalardan biri olan TEB’in Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Devrim Cengiz, Webrazzi Mobil15’de günün ikinci oturumunda sahnedeydi.

Deniz Devrim Cengiz’in mobil ve akıllı telefonların ne derecede yayınlaştığına dair rakamlar oldukça dikkat çekici. Bu rakamlara göre 2013 yılında Turkcell kullanıcılarının yüzde 30’u, Vodafone kullanıcılarının yüzde 34’ü ve Avea kullanıcılarının yüzde 37’ü akıllı telefon kullanıcısıymış. 2014’te ise akıllı telefon kullanıcıları Turkcell’de yüzde 40, Vodafone’da yüzde 42 ve Avea’da yüzde 52’ye ulaşmış.

Online bankacılık açısından bakıldığındaysa Deniz Devrim Cengiz, müşterinin etkileşim gerçekleştirme oranının mobilde internete göre daha yüksek olduğunu söylüyor. Bunu gösteren önemli rakam ise internet bankacılığı kullanıcısının bankanın internet sitesine giriş oranı 5,2 iken, mobilde bu oranın 12’yi geçmiş olduğu.

Bu sırada Deniz Devrim Cengiz’in sunumundaki sanıyorum bir Webrazzi etkinliğinde ilk canlı oylama yapıldı. Sorulara katılımcıların ellerindeki keypad’lerle yanıt verdiler ve sonuçlar canlı olarak ekrana yansıdı. Bu sorular ve yanıtlar özel olarak hazırlanacak ayrı bir infografik olarak ayrıca paylaşılacak o yüzden tek tek hepsini bu yazıda paylaşmıyoruz ama ilgi çekici sorulardan bazıları ve katılımcıların en yüksek oy verdikleri seçenekler şöyle:

Mobil Rüzgarı Finans Sektörünü Dönüştürebilecek mi?

Mobil bankacılığın internet bankacılığını ne zaman geçeceği sorusuna katılımcıların yanıtları 2017 ve 2018 arasında neredeyse eşit olarak dağıldı.

Türkiye e-ticaret hacminde mobil web’i ne zaman geçeceği sorusuna Mobil15 katılımcılarının yüzde 37’si 2018, derken yüzde 32’si 2020 dedi.

2018’e kadar mobilin en çok dönüştüreceği alan hangisi sorusunaysa Webrazzi katılımcılarının yüzde 39’u perakende, yüzde 33’ü ise finans yanıtını verdi.

Diğer sorular ve detaylı yanıtlarını Webrazzi’de bulabileceksiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.