Türkiye'de mobil dünyanın Türkiye ve dünyadaki güncel durumunu masaya yatırdığımız Mobil15 konferansımızda Fırat Ertem (Mr. Lama Studios), Kağan Yıldızalp (Vivaki Turkey Digital), Ömür Bali (Radikal) ve Volkan Biçer (Mobilike) mobil dönüşüm neler getirdiğini ve sonrasında neler olacağını tartıştı.
Fırat Ertem'in mobil dünyanın güncel durumunu ortaya koyarak yönettiği oturumda ortak fikir, artan mobil kullanım oranlarını verilerle ve teknik yeteneklerle birleştirmek gerektiğiydi. Ertem, Türkiye'nin halen mobilitede emekleme seviyesinde olduğumuzu söyledi ve adım atmak için doğru zamanda olduğumuza işaret etti.
Radikal'in bir kaç yıl içinde günlük 120 bin gibi bir ziyaretçi rakamından, 1,5-2,5 milyon ziyaretçiye ulaştığını söyleyen Ömür Bali, tamamen dijitale geçen Radikal'in trafiğinin yüzde 60'ının mobilden geldiğine işaret etti. Radikal'in dijitale geçişinde de bu dönüşümün payı büyük olmuş.
Volkan Biçer, Türkiye'de kalitesiz mobil uygulama geliştirme döneminin geçtiğini belirterek bu konudaki ilerlemeye parmak bastı. Günümüzde uygulamalar arayüz ve altyapı açısından daha iyi ama akıllı mobil cihazların sunduğu yetenekleri de sonuna kadar kullanmak gerekiyor.
Kağan Yıldızalp, küresel bir bakış açısıyla markaların reklam verenlerin hedeflemeye dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle izinsiz e-posta ve kısa mesaj gönderimlerinin yasaklanacağı döneme girerken içerik tüketicileri yıldırmamak gerektiğini ifade etti.
Özetle mobil kullanım oranları artıyor ama tüketicileri verilerle anlayıp hedeflemelerle sağlıklı bir iletişim kurmadığımız takdirde mobilin büyüme hızından yeterince faydalanmamız mümkün gözükmüyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap