Dijital video reklamlar fazla ucuz, mobilde çözüm dikey entegrasyon [Mobil'15]

Dijital video reklamlar fazla ucuz, mobilde çözüm dikey entegrasyon [Mobil'15]

tumay-asena-mobil-15En hızlı büyüyen dijital reklam kategorilerinden biri de olsa dijital video reklamlar Türkiye'de yayıncılar ya da içerik üreticilerin beklentilerini karşılamak için fazla ucuz. Ağından her ay iki milyon kullanıcı geçen Nokta'nın CEO'su Tümay Asena'ya göre, video reklamların bu seyrini değiştirmek için web'de treni kaçırmış olabiliriz ancak mobil için geç değil.

Webrazzi Mobil 15'in Video Tüketiminin Mobile Evrimi oturumuna katılan Asena, Türkiye'den ziyaretçilerin her ay web'de milyarlarca kez video izlediğini ancak reklam veren tarafından bunun değerinin yeterince anlaşılmadığı söylüyor. Zira, video reklamların karşılıkları kuruşlarla ifade ediliyor.

Web'in çıkmazına karşılık mobilde video içerik tüketiminin ciddi yükselişi, örneğin İzlesene.com'un 2013 yılında 75 milyon civarında olan mobilde video izlenme sayısı 2014 yılında 500 milyona yükselmiş, yayıncılar için yeni bir çözümü işaret ediyor olabilir. Zira mobil eğer doğru kullanılırsa, izleyiciyi tanıma, hedefleme ve etkileşim sağlama konularından benzeri görülmemiş skorlar yakalanabilen bir kanal. Asena'ya göre doğru kullanımın formülü dikey entegrasyon, yani uygulama ekonomisinin rasyonelini benimsemek.

İzlesene.com kanallarının mobilde olsa da Facebook, Twitter gibi kanalların yanında çoğunlukla tarayıcı odaklı tüketilmesinin ciddi bir fark yaratmadığını söyleyen Asena, asıl farkın izleyicilerin mobil uygulamalara yönlendirildiğinde yakalandığını söylüyor. Bu amaçla İzlenesene.com kanallarının kısa sürede kendi mobil uygulamalarını geliştirmelerini sağlayan bir ürün geliştirdiklerini söyleyen Asena, mobil uygulama üzerinden izleyicileriyle buluşan kanalların retention oranlarının yüzde 70'e kadar çıktığını belirtiyor. Buna ek olarak izleyicinin en yoğun vide tükettiği vakitlerde gönderilen anlık bildirimler de yine, ilgili izleyicilerin etkileşimini arttırmayı sağlıyor.

İzlesene.com'un webde kullanıcı başına ortalama 6 olan video izlenme sayısı bu sayede, 10,3'e çıkmış. Uygulamalarda yayınlanan içeriklerin sosyal ağlarda paylaşım oranı da yüzde 20 artış gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.