Fitness uygulaması FitWell, İngilizce versiyonuyla küresel pazara açılıyor [Mobil15]

Fitness uygulaması FitWell, İngilizce versiyonuyla küresel pazara açılıyor [Mobil15]

Point Hotel Barbaros'ta düzenlenen Mobil'15 konferansının öğleden önceki son oturumu, "Yeni Zenginlik, Fit Olmak! Mobil Sağlık ve Fitness’ın Geleceği" başlığıyla FitWell'in kurucusu ve CEO'su Barış Özaydınlı tarafından gerçekleştirildi.

İş hayatıyla birlikte spordan uzaklaştığını ve bunun sonucunda bel ve boyun rahatsızlıkları geçirdiğini anlatarak başlayan Barış Özaydınlı, spora dönüşüyle birlikte FitWell'in kuruluş sürecinin başladığını söyledi. Giyilebilir cihazları çok sevdiğini ve hemen hepsini satın alarak test ettiğini söyleyen Özaydınlı FitWell'in temel kıvılcımlarının o aşamada  aklına geldiğini söyledi.

Bugün online ve mobil platformlarda birçok sağlık uygulamasının ve giyilebilir cihazın olduğunu ancak kullanıcıların bunlardan bir süre sonra sıkılıp kullanmaya bıraktığını vurgulayan Özaydınlı, bunun temel sebebinin de bu cihazların ve uygulamaların kullanıcılara göre özelleşememesi ve kişisel tavsiye verememeleri olduğunu belirtti.

FitWell en kısa tanımıyla mobil bir cep koçu. İlk başta kullanıcıların davranışları analiz ediliyor ve hedef belirlemelerine yardımcı olunuyor. Belirlenen hedeflerden sonra uygulama hayal ettiğiniz vücuda ve sonuca ulaştırmak için motive edip kişisel tavsiyeler ve geri bildirimlerde bulunuyor. Tavsiyeler ve geri bildirimlerin arasında kişiye özel beslenme programları ve egzersizler yer alıyor. Bu özellikleriyle FitWell dünyadaki en gelişmiş örneklerden bir tanesi.

fitwell-istatistik FitWell mobil uygulaması bugüne kadar 335 binden fazla indirilmiş ve 290 bin üyeye sahip. Her gün 1000'den fazla yeni üye kazanan servis aylık aktif kullanıcıya sahip. Kullanıcılardan yüzde 19'u ise uygulamayı her gün kullanıyorlar. Mobil sağlık pazarının yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu belirten Özaydınlı, küresel pazara açılmak için hazırlık yaptıklarını ve yakın zamanda FitWell'in İngilizce versiyonuyla küresel rakipleriyle rekabet etmeye başlayacağını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.