Asıl mesele mobil veriyi iç görülere dönüştürebilmek [Mobil'15]

Asıl mesele mobil veriyi iç görülere dönüştürebilmek [Mobil'15]

Performans tabanlı dijital pazarlama şirketi Digitouch'ın kendi verilerine göre, şirket yıllık ortalam 200 milyon liralık satış gerçekleştiriyor, 3 milyon lead üretiyor ve 14 milyon kişiyi hedeflenebilir hale getiriyor. 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren şirketin kurucu ortağı Yunus Güvenen, dijital reklamcılık konusunda ilk günden bugüne çok şeyin hızla değiştiğini kabul ediyor. Güvenen buna karşılık değişmeyen en önemli şeyin veri olduğunu söylüyor.

Mobil öncelikli dünyada da veriyi anlamak ve ondan eyleme geçilebilir iç görülere dönüştürmek gerekiyor. Bu durumun şirketlerin CRM bilgilerini çok daha değerli hale getirdiğine dikkat çeken Güvenen altın madeni benzetmesini yapıyor CRM verileri için. Zira bu veriler hedefleme/yeniden hedefleme, kitle genişletme, cross sell&up sell ve müşteri yaşam boyu değerini ölçmek için kullanılabiliyor.

Mobilde ise cihazlar arası ölçümleme ve attribution'a dikkat çeken Güvenen, Facebook, Google gibi devlerin de radarında olan offline attribution ve hedefleme trendlerinin de gittikçe daha önemli hale geldiğini belirtiyor. Bunlara ek olarak, tıklama ve CTR'ların hak ettiğinden fazla değer atfedildiğini söyleyen Güvenen viewability yani görünürlüğün bazen bunlardan daha kritik ölçüm olabildiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.