Dubai merkezli InfoFort, Bilkent Cyberpark firmalarından CBKSoft’un çoğunluk hissesini satın aldı

Dubai merkezli InfoFort, Bilkent Cyberpark firmalarından CBKSoft’un çoğunluk hissesini satın aldı

InfoFort Envision CBKsoftOrta Doğu ile Afrika pazarının en önemli bilgi ve belge yönetimi çözümleri sağlayıcısı InfoFort, Bilkent Cyberpark firmalarından CBKSoft'un çoğunluk hissesini satın aldı.

Türkiye’de elektronik doküman ve süreç yönetimi alanlarında çözümler üreten CBKSoft'un yaptığı açıklamaya göre şirketin yüzde 51'i InfoFort tarafından satın alınmış ancak açıklamada şirket değerine ilişkin bir bilgiye yer verilmiyor.

InfoFort, bu satın almayla Türkiye'deki pazar payını büyütmekle kalmayıp, CBKSoft'un yenilikçi BT çözümlerini de daha geniş bir pazarlara ulaştırmayı hedefliyor. CBKSoft'un enVision adlı gelişmiş belge ve süreç yönetim sistemi de bu kapsamda 5 ayrı dilde Orta Doğu ve Afrika pazarlarına ihraç edilecek.

InfoFort CEO’su Abed Shaheen ve CBKSoft CEO’su Salih Kanlı iki şirketin altyapı ve vizyon açısından birbirini tamamladığını paylaşıyor. Bulut bilişim teknolojisinin 2018 yılına kadar en çok gelişmesi Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde gelişmesi bekleniyor ve InfoFort bu satın almayla geleceğe yatırım yaptığını gösteriyor.

InfoFort, Aramex'in iştiraki

Yapılan açıklamada InfoFort'un çatı şirketi olan, uluslararası taşımacılık ve lojistik firması Aramex'in Türkiye pazarına 1998 yılında girdiği ve farklı illerde toplam 12 ofisle hizmet verdiği de paylaşılıyor. CBKSoft’un yönetim kadrosunun da değişmeden şirketi idare etmeye devam edeceğine yer veriliyor.

Görünen o ki Türkiye'deki teknoloji girişimlerinin Ortadoğu ve Afrika bölgelerine açılma potansiyeli kadar bu bölgelerden gelen yatırım ve satın alma haberlerini de önümüzdeki dönemde daha fazla konuşacağız. Bunun son örneği olarak STC Ventures'ın ModaNisa yatırımını hatırlamak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.