Hindistan'ın en büyük ilan sitesi Quikr'a 150 milyon dolar yatırım geldi

Hindistan'ın en büyük ilan sitesi Quikr'a 150 milyon dolar yatırım geldi

Quikr ilan sitesi

Hindistanlı girişimleri ülke nüfusuna paralel şekilde büyük yatırımlar almaya devam ediyor. Bu kez ülkenin en büyük ilan sitesi Quikr.com'a Asya pazarında öne çıkan Tiger Global'in de aralarında olduğu yatırımcılardan 150 milyon dolar yatırım geldi.

Quikr'ın toplam yatırımını 350 milyon dolara yükselten bu yatırım turunda Tiger Global'e Investment AB Kinnevik ve Steadview Capital de eşlik etmiş. Yeni yatırımla beraber mobil tarafta elini güçlendirmeyi hedefleyen Quikr'ın kurucusu CEO'su Pranay Chulet işlerinin yüzde 80'inin mobil uygulamalardan geldiğini söyleyerek konuyu açıklığa kavuşturuyor.

Quikr, mobil taraftaki büyümeye paralel olarak araba, emlak ve iş ilanları gibi popüler kategorileri de daha da genişletmek istiyor. quikrhomes.com gibi ayrı bir siteyle de konaklama alandaki rekabete farklı bir renk katmak istiyor.

Sahibinden gibi geçici numara hizmeti sunuyor

Quikr, Sahibinden'in Mart ayında tanıttığı geçici numara hizmetini mesajlaşma seçeneği olarak sunuyor ve QuikrNXT adlı bu hizmetle rakiplerinden ayrılıyor. Hindistan'ın nüfusunun 1.2 milyar civarında olduğu düşünüldüğünde sanırım bu hizmetin anlamı da daha büyük oluyor.

Tekil ve küçük işletmelerden oluşan müşteirleriyle aylık 30 milyon kullanıcıya ulaşan ilan sitesi şu anda Hindistan'ın 940 şehrinden ilan yayınlıyor. 2008'de kurulan Mumbai merkezli girişim, 4.2 milyon ilan sayısına ulaşmış durumda.

İş ilanları ve hizmet ilanlarıyla da çapını geniş tutan Quickr'ın Hindistan'da yapacak çok işi var gibi ve görünüşe göre yatırım bulmak konusunda da sıkıntı yaşamayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.