Apple, App Store'da uygulama bulma karmaşasını Ottocat satın almasıyla çözmüş

Apple, App Store'da uygulama bulma karmaşasını Ottocat satın almasıyla çözmüş

Ottocat Apple AppstoreApple, nakit stoku ve hisse değerine oranla yeni girişimleri satın almak konusunda oldukça ketum. Ancak biraz geç de olsa Apple'ın Ottocat adlı bir girişimi satın aldığı ortaya çıktı. Kaydedilen bir patent üzerinden farkedilen satın alma, Appstore'daki 'keşfet' özelliğinin nasıl modellendiğini açıklıyor.

Ottocat, 2013 yılında App Store'da daha verimli bir arama deneyimi sunmak üzere hayata geçirilmişti. Arşivde kalan görüntüler Ottocat'in aynı yıl içinde Apple tarafından satın alındığına işaret ediyor. Zira 2013 sonuna doğru girişimin artık hizmet vermeyeceğini web sitesinde belirtilmiş.

Ottocat'in Apple tarafından satın alınması, Ottocat kurucu ortaklarından Edwin Cooper'ın Apple çalışanı olarak kaydettiği bir patentte açıkça görülebiliyor. Söz konusu patent karmaşık kategoriler zincirleri içinde nasıl yeni bir ayrıştırma yöntemi uygulandığını tanımlıyor ve Appstore'daki keşfet özelliğinin temelini oluşturuyor.Ottocat Apple Appstore 2 Güncel durumda Appstore'da keşfet sayfası daha kolay bir şekilde yeni uygulamalar bulmasını kolaylaştırıyor ve arama sonuları da kullanıcılara daha iyisini sunmaya çalışıyor.

Apple 2014 ortasında App Store'a keşfet özelliğini ekleyene dek hem kullanıcılar hem de uygulama geliştiriciler için isteneni veremiyordu. Giderek artan uygulama dünyası içinde uygulamalarını öne çıkarmak isteyen geliştiriciler de farklı yollar denemeye başlamıştı.

Apple'ın bundan sonra da yeni girişimleri satın alma konusunda tavrını değiştireceğini sanmıyorum ama Ottocat'ten sonra arada gözden kaçan satın almalar olup olmadığını da düşünmemiz gerekecek gibi. Her ne kadar Apple halka açık bir şirket olsa da...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.