Android'in yaratıcısı Andy Rubin, 48 milyon dolar yatırımla donanım girişimlerini hızlandıracak

Android'in yaratıcısı Andy Rubin, 48 milyon dolar yatırımla donanım girişimlerini hızlandıracak

Geçtiğimiz Ekim ayında Google'dan ayrılacağı kesinleşen Andy Rubin, merakla beklenen donanım odaklı hızlandırıcı programını açtı. 2004 yılında Android'i geliştirip bir yıl sonra Google'a satan Rubin, şirketteki dokuz yıllık görev süresinde robot teknolojileri birimini yönetmişti. Playground Global adındaki yeni hızlandırıcı programıyla kariyerinin ilk yıllarından itibaren Apple dahil farklı şirketlerde çalıştığı donanım projelerine geri dönen Rubin, işe 48 milyon dolarlık yatırımla başladı.

Rubin'in WSJ'ye verdiği bilgiye göre, Google, HP, Foxconn (Hon Hai), Redpoint Ventures, Tencent, Seagate Technology tarafından yapılan yatırımla birlikte Playground, dünya çapında donanım girişimlerini hızlandıran bir "stüdyo" gibi çalışacak. Playground'da donanım girişimcilerinin iş kurmak konusunda endişelenmek yerine yalnızca yeni donanım teknolojileri geliştirmeye odaklanması amaçlanıyor. Playground, dağıtım, üretim, fonlama ve yazılım konularında girişimciler desteklemeyi planlıyor.

Google'dan önce Apple dahil olmak üzere farklı şirketlerde donanım projelerinde çalışan Rubin, "donanımın geleceğin ekosistemleri için belirleyici" olacağına inanıyor. Google; üretim hattına robotları dahil etmek projesi için 2014 yılı başında Google'dan Rubin ile görüştüğü söylenen Foxconn ve HP gibi yatırımcıların da Playground'a ilgisi bu nedenle sürpriz değil.

Bununla birlikte, Playground'ın örnek alınabilecek bir tarafı yatırımcılarının güç birliğiyle girişimleri desteklemesi. Örneğin HP, girişimlere ait ürünlerin dağıtımını, Redpoint Ventures gerekli fonlama ve danışmanlık hizmetlerini, Google, Tencent ve Seagate ise girişimlerin bulutla bağlantılı yazılım hizmetleri almasını sağlayacak.

Rubin, mobildeki uzmanlığını ise başka bir görev için kullanacak. Redpoint Ventures'a yatırımcı olarak katıldığını da açıklayan Rubin burada, başta mobil olmak üzere farklı teknolojilere yatırımlar yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.