Airbnb, yabancı turist akını beklenen Küba'ya açıldı

Airbnb, yabancı turist akını beklenen Küba'ya açıldı

Popüler oda paylaşım servisi Airbnb, Küba'ya açıldı. Neden? Çünkü yabancı turistlerin Küba'ya akın etmesi bekleniyor. Business Insider'ın bir süre önce dikkat çektiği gibi New York'taki tur operatörleri ABD ve Küba arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlayacağı haberinin ardından, Küba'ya rezervasyonlarda tam bir patlama yaşandığını söylüyorlar. Rezervasyonlar geçtiğimiz Şubat ayında yüzde 187 artarken Mart ayında ise yüzde 250 oranında artmış.

Tarihi sayılabilecek gelişmenin dünya çapında nasıl bir etki uyandırdığına dair bir veri yok ancak kesin olan şey Küba'nın eskisine göre çok daha fazla turist ağırlayacağı beklentisi. Buradan hareketle son üç ayı, ülkede ev sahipleriyle anlaşmalar yaparak geçiren Airbnb, sonunda Küba'da da hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar Küba diye arattığınızda sıfır sonuç veren Airbnb'de binin üstünde konaklama seçeneğinin sunulduğu görülebiliyor. Bunların yüzde 40'ından fazlasının başkent Havana'da olduğu belirtiliyor.

Airbnb'nin rekabet halinde olduğu büyük otel zincilerinin de turistlerle birlikte ülkeye akın etmesi de elbette olası. Ancak gelişme küreselleşme becerisiyle dünyanın en değerli girişimleri arasında giren Airbnb'nin yeni bir pazara giriş konusunda hızına dikkat çekiyor. Şirketin önündeki en önemli sorunsa, internet. Halihazırda internet erişiminin sınırlı ve pahalı olduğu Küba'da ilk halka açık ücretsiz Wi-Fi hizmeti ancak yakın zamanda sunulmaya başlanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.