Veri bilimine odaklı, sürekli güncellenen, açık kaynak bir rehber: Awesome Data Science

Veri bilimine odaklı, sürekli güncellenen, açık kaynak bir rehber: Awesome Data Science

Dilerseniz GitHub’ta yer alan başarılı ve popüler yerli repo’ları incelediğimiz yazı dizimizin (Yerli GitHub) tamamına göz atabilirsiniz.

awesome-data-science-gorselAnkara merkezli bir yazılım geliştirme şirketi olan OkulBilişim tarafından hayata geçirilen Awesome Data Science, ülkemizden çıkıp GitHub üzerinde popüler olan projelerden bir diğeri.

10'dan fazla yazılım geliştiricinin katkı sağladığı proje bugüne kadar 300'ün üzerinde 'star' alıp 100'ün üzerinde 'fork' edilmiş.

Geçmişinde çoğunlukla yüksek trafik alan ve yoğun miktarda işlem gücü gerektiren projelerde yer alan şirket, büyük veri ve dağıtık mimari konularındaki tecrübesini açık kaynak olarak yayınladığı Awesome Data Science ile, adeta sürekli güncellenen bir kaynak olarak, tüm dünyayla paylaşıyor.

Okul Bilişim bünyesinde çalışan Recep Erol'un Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürdüğü 'Data Science and Deep Machine Learning' eğitiminden çıkardığı edinimi paylaştığı bu GitHub repo'su sayesinde konuyla ilgili güncel bilgi ve bazı önemli referansları (blog yazıları, öne çıkan sunumları ve izlenmesi gereken kişileri gibi) takip edebilirsiniz.

Diğer yandan GitHub'ta yakalanan bu başarıyla ilgili Hüseyin Mert ile konuştuğumuzdaysa kendisi şunları söylüyor: "Açık-kaynak felsefesi ile toplulukların projelere destek vermesi bizi mest ediyor. Yurtdışındaki geliştiriciler bu tür derleme projeleri çok seviyor. Biz de bu felsefeye uygun olarak bütün verileri güncel ve belli bir yapıya uygun olarak gitmesini sağlıyoruz."

Okul Bilişim'in GitHub hesabında açık kaynak olarak sunulan çok sayıda yazılım ve kütüphaneyi bulabilirsiniz. Awesome Data Science ile ilgili tüm detaylar ise GitHub üzerinde sizi bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.