StilGiyin, StyleBuys.com markasıyla Hindistan'a açıldı

StilGiyin, StyleBuys.com markasıyla Hindistan'a açıldı

2012 yılı sonunda Türkiye'de faaliyetlere başlayan moda ve aksesuar dikeyinde toplayıcı (aggregator) sitesi Stilgiyin.com, uluslararası açılımına Hindistan ile devam ediyor. StyleBuys.com markasıyla Hindistan'da faaliyete başlayan Stilgiyin, ülkenin hızlı büyüyen e-ticaret pazarının yüksek potansiyelini avantaja çevirmek istiyor.

1,2 milyarlık nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sinin online olduğu öngörülen Hindistan'ın e-ticaret pazarının büyüme potansiyeli, özellikle geçtiğimiz yıl toplam yaklaşık 2 milyar dolar yatırım alan Flipkart'ın başarısıyla daha sık gündeme gelmeye başlamıştı. 2018 yılında 40 milyar dolar büyüklüğü aşması beklenen e-ticaret pazarındaki bu hareketliliği avantaja çevirmek isteyen StilGiyin.com'un Webrazzi'ye verdiği bilgiye göre, StyleBuys.com'un trafiği kısa sürede günlük ortalama on binler seviyesine ulaşmış. Pazarda önemli işbirlikleriyle ilerlemek isteyen StilBuys.com, Jabong, Myntra ve Amazon gibi büyük şirketlerle Hindistan pazarına özel anlaşmalar yapmış ve bu iş birliklerinin sayısını arttırmaya devam ediyor.

Türkiye'de iki yılı geride bırakan StilGiyin.com'un kendi verilerine göre, sitenin bugünkü ortalama aylık ziyaretçi sayısı 2 milyon. Serra Alkoçlar ve Andrew Pickin'in ortak girişimi olan StilGiyin.com, önümüzdeki bir yıl içinde ekibini büyütmeyi ve Orta Doğu, Avustralya, Kanada ve İngiltere gibi büyük pazarlara açılmayı planlıyor.

StilGiyin bundan yaklaşık bir yıl önce FinDeModa.de markasıyla Almanya pazarında faaliyet göstermeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.