Airbnb, 2016 Rio Olimpiyatları'na sponsor olacak

Airbnb, 2016 Rio Olimpiyatları'na sponsor olacak

Airbnb Rio de Janeiro OlimpiyatlariKısa süreli kalacak yer kiralama girişimi Airbnb, Londra Olimpiyatları'ndan sonra bu kez 2016 Rio De Janerio Olimpiyatları ile gündemde. Airbnb, konaklama tarafında kazandığı ihaleyle Olimpiyat sponsoru olmaya da hak kazandı.

Reuters'in haberine göre, 2016 Rio De Janerio Olimpiyatları çerçevesinde yapılan konaklama ihalesinde Hotel Urbano ve Alugue Temporada adlı rakiplerini geride bırakan Airbnb, atletler ve seyirciler için 20 bin odalık yer sağlayacak.

Konaklama sektörüne paylaşım ekonomisini kazandıran Airbnb'nin bu ihaleyi kazanmak için en kadar ödediği bilinmiyor. Aynı zamanda olimpiyat sponsoru ve partneri olarak adını yazdıracak olan Airbnb, bu gelişmeyle hem kendi adına hem de internet girişimleri adına önemli bir işe imza atmış oluyor.

Silikon Vadisi'nin en önemli girişimlerinden olan Airbnb'nin, bu ayın başında 20 milyar dolarla değerlemeyle yeni bir yatırım alacağını paylaşmıştık. Görünen o ki yeni hizmetler peşinde de koşan Airbnb, her olimpiyat öncesinde değerini katlamaya devam edecek. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.