Pony Express: Google, Gmail üzerinden fatura bilgisi öğrenme ve ödeme özelliğini getiriyor

Pony Express: Google, Gmail üzerinden fatura bilgisi öğrenme ve ödeme özelliğini getiriyor

Google, Gmail'i farklı alanlarda geliştirmeye devam ediyor. Bugün şirket içinden sızan bilgilere göre Gmail'e gelecek yeni özellikle kullanıcılar kayıtlı fatura bilgilerine ulaşıp ödemesini servis üzerinden yapabilecekler.

Pony Express kod adlı projeyle Google "the future of paper mail" ('kağıt maillerin geleceği' olarak çevrilebilir) vizyonuyla Gmail'i geliştiriyor. Kullanıcılar Gmail üzerinde banka kartları, kredi kartları veya direk banka hesaplarını tanımlayarak fatura ödemelerini yapabilecekler. Fatura bilgisi ise yine Gmail'e kullanıcılar tarafından vatandaşlık numarası verilerek resmi olarak alınabilecek. Bu özellik sayesinde Google, fatura bilgisi sorgulamasını üçüncü parti araçlar yerine kendi içinde yapmış olacak. Faturaları direk olarak ödeyebilmenin yanında diğer kullanıcılarla da paylaşılabilecek.

2015'in son çeyreğinde hayata geçmesi planlanan yeni özellik Google'ın Gmail'i gelecekte nasıl fonksiyonlarla donatacağı hakkında ipucu verebilir. Bununla birlikte Google'ın Wallet üzerinde de yakın zamanda önemli yeni özellikler duyurması bekleniyor. Şirket daha öncesinde İngiltere'yi ön deneme ülkesi olarak seçerek Gmail üzerinden Google Wallet aracılığıyla para transferi yapılabilmesi özelliğini duyurmuştu. Fatura ödeme özelliğinin ilk olarak aktif olacağı ülkelerin ise ABD ve İngiltere olduğunu söyleyebiliriz.

Görsel: Recode

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.