İçerik, topluluk ve ticaret ile yeni köprüler kurmak [Dijital'15]

İçerik, topluluk ve ticaret ile yeni köprüler kurmak [Dijital'15]

Geçtiğimiz Eylül ayında IPG Mediabrands satın almasıyla dijital reklamcılık alanında yaptığı çıkışla adından söz ettiren Promoqube'ün kurucu ortağı Özgür Alaz, Webrazzi Dijital'15'te dijitalin 3C'si, içerik (content), topluluk (community) ve ticaret (commerce) odaklanan bir sunum yaptı.

Sunumunda onlarca farklı örnekle içerik ve topluluk ile ticaret arasında neredeyse görünmez bir bağlantı kuran uygulama ve deneyimlere yer veren Özgür Alaz, modadan perakendeye offline'dan online'a dünyanın farklı bölgelerinden ilginç anektodlar paylaştı. Öne çıkan sonuçlardan ilki, içeriği yaratıcı şekilde kurgulayan, ürünü içerik haline getiren ya da içeriği deneyim halinde sunan çok sayıda uygulama, doğrudan satış veya yapımcılarına istediği verileri toplama gibi önemli faydalar sağlayabiliyor.

Komünite oluşturmak kolay ama zor olan, insanların sizin topluluğunuza katılmak istemesini sağlayacak bir neden yaratmak diyen Özgür Alaz, bunu başarılı şekilde sağlayan uygulamalara, öğlen yemeği için Tinder uygulaması Letslunch, mentör ve öğrencileir buluşturan Mentortrack gibi örnekleri verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.