Ankara'da bulut bilişim üzerine 28-29 Mart tarihlerinde bir hackathon düzenleniyor

Ankara'da bulut bilişim üzerine 28-29 Mart tarihlerinde bir hackathon düzenleniyor

Ankara'da yaşayan yazılım geliştirme meraklılarını mutlu edecek bir haber; 28-29 Mart tarihlerinde Bilkent Cyberpark'ta düzenlenecek olan T2 Cloud Based Mobile Hackathon'da, etkinliğin adından da anlayabileceğiniz gibi, üniversite öğrencilerinden oluşan yazılım geliştiriciler 27 saat boyunca cloud/bulut üzerinde çalışan bir mobil uygulama geliştirmeye çalışacaklar.

Hackathon'da geliştirilecek olan olan mobil uygulamalarda herhangi bir konu ya da kategori limiti bulunmuyor ancak uygulamanın sunucu taraflı çalışması ve arka tarafta Azure cloud servislerini kullanması şart.

28 Mart Cumartesi günü başlayacak olan etkinlikte ilk gün kısa bir Azure eğitimi de verilecek ve hemen sonrasında hackathon'a geçilecek. Yaklaşık 27 saat sürecek olan hackathon maratonu sonrasında sonuçlar ise 29 Mart Pazar günü saat 17.30 civarında açıklanmış olacak. Bu arada hackathon sonrasında dereceye giren takım üyelerine çeşitli hediyeler dağıtılacağını da ekleyelim.

Lisans, yüksek lisans ya da doktora farketmeden üniversite öğrencisi olan herkesin katılabileceği hackathon ile ilgili detayları ve kayıt formunu etkinliğin Eventbrite sayfasında bulabilirsiniz. Bunun dışında etkinlikle ilgili son dakika gelişmeleriyse Twitter'da @T2Hackathon hesabından paylaşılıyor.

(Görsel kaynak: mamagio/Shutterstock)
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.