Kod barındırma servisi Google Code kapanıyor

Kod barındırma servisi Google Code kapanıyor

2006 yılından bu yana geliştiriciler için kod barındırma servisi sunan Google, bir duyuru yayınlayarak Google Code adlı bu servisinin kapatılacağını duyurdu. Dün itibariyle artık Google Code platformuna yeni bir proje eklenemiyor.

Google Code, 24 Ağustos 2015 tarihine kadar servis, yazma ve okuma isteklerini yerine getirmeye devam edecek, bu tarihten itibaren yazma istekleri de devre dışı kalacak ve sadece okuma modu çalışacak. Servisin tamamen kapanma tarihi ise 25 Ocak 2016 olarak bildiriliyor. Geliştiriciler, 2016 yılının sonuna kadar sadece kaynak kodları ve dökümanların arşivlerini indirebiliyor olacaklar.

Yapılan duyuruda geliştiricilerin ileride sorun yaşamaması için varolan projeleri diğer kod barındırma servislerine aktarmasını tavsiye etti. Geliştiriciler, kod barındırma servislerinin sunduğu araçlarla varolan Google Code projelerini yeni alanlarına taşıyabilecekler.

Geliştiriciler için Google Code'dan projelerini kendi servislerine aktarmaya olanak sağlayan popüler servisler arasında Github, Bitbucket ve SourceForge ilk akla gelenler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.