Chrome 42 yazılım geliştiriciler için birçok yenilikle geliyor

Chrome 42 yazılım geliştiriciler için birçok yenilikle geliyor

Google, Chrome 42 versiyonunu ve bu versiyonla gelecek önemli değişiklikleri duyurdu. Hem mobil hem de masaüstü versiyonu özellikle yazılım geliştiriciler açısından önemli yenilikler barındırıyor.

Yeni Chrome versiyonu ile birlikte geliştiriciler siteleri üzerinden kullanıcılara anlık bildirim yollayabilecekler. Kullanıcı özel olarak o site için özelliği kapatmadığı sürece, site tarayıcı sekmesinde açık olmasa dahi anlık bildirim alabilecek. Bu yeni özellik Push API ve Google Cloud Messaging servisleri üzerinden kullanılacak. Ancak gönderilen her anlık bildirimin altında "Site Ayarları" bölümü olacak ve kullanıcı istediği zaman anlık bildirimi kapatabilecek.

yeni-google-chrome-42

Bir diğer özellik ise mobil platformu ilgilendiriyor. Eğer mobil siteniz Google'ın aradığı şartları içeriyorsa bundan böyle mobil platformlar üzerinden web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara "ana sayfaya ekle" başlığını içeren bir banner gösterebileceksiniz. Chrome 32 ile birlikte mobil web sitelerine, "ana sayfaya ekle" fonksiyonu gelmişti. Bu gelen yeni özellikle mobil siteler Google destekli olarak kullanıcılara banner gösterebilecekler. Böylelikle mobil site sahipleri kullanıcıları, kendi sitelerini kısayol olarak telefon arayüzüne ekletme imkanına kavuşacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.