Chrome OS tabanlı yeni Chromebook Pixel'in fiyatı 999 dolardan başlıyor

Chrome OS tabanlı yeni Chromebook Pixel'in fiyatı 999 dolardan başlıyor

Chromebook Pixel 2015 Chrome OSGoogle, kendi markasını taşıyan ve ilkini 2 yıl önce tanıttığı bulut tabanlı dizüstü bilgisayarı Chromebook Pixel'i yeniledi. Yeni Chromebook Pixel, elbette şimdiye kadarki en iyi Chromebook ama açıklanan fiyat aralığında hala çok cezbedici gözükmüyor.

Google, Chromebook Pixel'in yeni modelinde çok fazla tasarım ve teknik güncellemeye gitmemiş. Chromebook Pixel, yine dokunmatik, 239 PPI derinliğinde 2560 x 1700 çözürlükte 12.85 inçlik bir ekrana sahip. Yine 1.5 kilogram ağırlığında ve boyutları da ilk modele oldukça yakın.

Intel'in i5 ve i7 serisinden 2 daha iyi işlemciyle çalışan yeni Chromebook Pixel'in i5 işlemcili 8 GB RAM taşıyan modeli 999 dolara, 16 GB RAM'lik modeli ise 1299 dolara satışa sunuluyor.

Chromebook Pixel 2015 Teknik Ozellikler

Dikkat çeken iyileştirmelerden biri de pil ömrünün eski modelden 2 kattan daha iyi performans sunması. Yeni modelde 12 saat kullanım vaat eden Google, bunu 'panel self-refresh' teknolojisinden faydalanmış. 15 dakikalık bir şarjla 2 saatlik çalışma performansı sunması da etkileyici.

Bu hafta başında tanıtılan yeni Macbook'un yanında biraz kaba ve ağır kalan Chromebook Pixel, yeni Macbook gibi USB Type C bağlantı girişini kullanıyor. Bunun yannda standart USB 3.0 ve SD kart girişlerinin olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Bulut tabanlı Chrome OS işletim sistemiyle çalıştığı için yeni Chromebook Pixel'i alanlar Google Drive'da 1 TB'lık alana 3 yıllık ücretsiz erişim kazanıyor. Dahili depolama alanı ise 32 GB veya 64 GB olarak sunuluyor.

Yapılan ilk incelemelerde (Bkz: Engadget, Techcrunch) ortaya çıkan sonuçsa Chrome OS'un sınırları üzerinde yoğunlaşıyor. Yani Google, bu alandaki hayallerini başka bahara bırakmış gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.